Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Blekingebutiker slog eko-rekord

8,7 procent av varorna som såldes på Coop-butikerna i Blekinge förra året var ekologiska. Det är den högsta andelen i hela landet.
Högst andel hade Coop i Nättraby, med 11,2 procent.
BLEKINGE • Publicerad 1 februari 2018
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Andelen ekologiska produkter i Coops försäljning var 8,4 procent i Blekinge under 2016. Men förra året ökade den till 8,7 procent, vilket är högst av alla län i landet. Genomsnittet i den svenska dagligvarubranschen är 7,3, enligt Coop, som berättar om eko-rekordet i ett pressmeddelande:

”Bland butikerna i länet hade Coop i Nättraby den högsta ekoandelen på hela 11,2 procent under 2017. Med andra ord var mer än var tionde vara som såldes på Coop i Nättraby ekologisk. Den starkaste tillväxten i länet stod Coop Konsum i Österport, för som ökade sin ekologiska försäljningsandel med hela 12 procent under förra året och landade på en total ekoandel på 11 procent.”

Barnmat, ägg, olja och vinäger är storsäljarna när det gäller ekologiskt.

Tobias FabbekeSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons