Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Blekinge mot strömmen på fastighetsmarknaden

Ekonomi • Publicerad 16 oktober 2018
Nu säljs färre småhus i Sverige (arkivbild).
Nu säljs färre småhus i Sverige (arkivbild).Foto: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT

Färre sålda småhus, och långsammare ökning av inteckningarna. Fastighetsmarknaden fortsätter att mattas av under tredje kvartalet i år, enligt färska siffror från Lantmäteriet.

Mellan juli och september såldes 16 831 småhus, vilket är 2 procent lägre än samma tid i fjol då 17 211 småhus såldes. I Blekinge var dock ökningen 3 procent.

Annons

Inteckningsbeloppet i fastigheter, det vill säga summan av de inteckningar som fastighetsägarna tagit ut för att ha som säkerhet vid pantsättning av sina fastigheter, ökade med 1,2 procent under tredje kvartalet. Det är en stabilisering av ökningstakten på en lägre nivå än tidigare, enligt Lantmäteriet.

Nu uppgår summan av svenskarnas inteckningar till 5 397 miljarder kronor. Stockholm, Västra Götland och Skåne står tillsammans för 60 procent av totalbeloppet av inteckningarna.

Här hittar du de senaste fastighetsaffärerna i Blekinge.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons