Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Blekinge: Mildrade straff i pedofilhärva – mamma tvingade barnen att posera

Hovrätten sänker straffen för fyra personer i ett nätverk som producerat och konsumerat övergreppsmaterial på barn. En mamma från Blekinge har varit huvudperson.
Blekinge • Publicerad 22 oktober 2019
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Mamman från Blekinge tvingade sina minderåriga barn att posera sexuellt framför en webbkamera – och sålde filmerna bland annat till en tidigare försvarsanställd i länet. I juli dömdes de båda till fängelse i 6 respektive 3,5 år.

Under tisdagen sänkte Svea hovrätt fängelsedomarna för fyra personer i det landsomfattande pedofilnätverket. Totalt ska tolv unga personer ha identifierats som offer i härvan.

Annons

Blekingemamman i 35-årsåldern får nu i stället 4,5 års fängelse och ska enligt domen förbli kvar i häktet.

Svea hovrätt bedömer att det åklagaren ansett vara en våldtäkt ska rubriceras som grovt sexuell övergrepp mot barn.

Hovrätten friar också kvinnan från sex fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn då hon inte varit närvarande under själva inspelningarna.

Två män som åtalats efter att de beställt och betalat för övergreppsmaterial får även de sina straff sänkta. En 41-årig man från Stockholms län döms till ett och ett halvt års fängelse i stället för två och ett halvt år, och en 50-åring, också han från Stockholms län, får fyra och ett halvt års fängelse i stället för sex år.

En kvinna som av Stockholms tingsrätt dömdes till sex månaders fängelse får villkorlig dom och böter för kränkande fotografering och barnpornografibrott.

Jens OlanderSkicka e-post
TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons