Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Bilförare stoppade – misstänkt narkotikapåverkade

En man i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri i Blekinge på natten till tisdagen.
Fridlevstad • Publicerad 12 mars 2019

Det var strax efter midnatt som bilföraren stoppades av polis vid Fridlevstad. I bilen fanns två personer som är kända av polisen sedan tidigare.

– Han som kör uppträder påverkat, har inget körkort och misstänks vara påverkad av narkotika, säger Magnus Hansson, jourförundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Annons

Brottsrubriceringarna är grov olovlig körning, drograttfylleri och ringa narkotikabrott (eget bruk).

– Man tar nycklarna i beslag på plats. Föraren åker med till akuten för blodprovstagning och så släpps han där, säger Hansson.

Polisen sökte efter narkotika i bilen utan att hitta någon.

Och vid 02.30-tiden stoppade polis en till bil för kontroll i Bromölla. Föraren ska inte ha fyllt 18 år och misstänktes vara narkotikapåverkad.

Polis tog bilnycklarna i beslag och mannen fick lämna blodprov.

– När man är ute på nätterna är det alltid intressant att kontrollera de man möter. Det är ju inte jättemånga bilar som är ute, ändå blir det nästan träff varje kväll och varje natt, säger Magnus Hansson.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons