Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Bil voltade – föraren hade änglavakt

En bil har voltat långt ut på en åker efter en polisjakt söder om Uppsala. Föraren hade änglavakt och kunde ta sig ur den demolerade bilen själv, men fick föras till sjukhus för kontroll och provtagning.
Brott • Publicerad 25 december 2017

– Vi hade fått uppgifter som gjorde gällande att den här personen hade lämnat en adress och att han hade druckit kraftigt under kvällen, säger Andrew Tomkinson, vakthavande befäl vid polisregion Mitt.

En polispatrull fick syn på bilen som färdades på E4 vid klockan 02.45. Föraren vägrade stanna, utan ökade i stället farten och polisen följde efter. Mannen svängde sedan in på riksväg 77 i hög hastighet och polisen beslutade sig för att ta ut avståndet för att undvika att någon skadades.

Annons

– Patrullen tappade visuell kontakt men strax efteråt påträffade man bilen som hade voltat ut på en åker. Man räknar med att den hade voltat runt 100 meter. Den låg på tak när patrullen kom fram och var helt demolerad, säger Andrew Tomkinson.

Mannen misstänks för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, och för att inte har stannat för polismans tecken.

KB/TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons