Nyheter

Ändrade planer för flygande julgran

Blekinge Artikeln publicerades
F17:s flygande julgran passerar, förhoppningsvis, Blekinge under onsdagen.
Foto: Privat
F17:s flygande julgran passerar, förhoppningsvis, Blekinge under onsdagen.

Vädret ställer till för den hett emotsedda julgransflygningen. Under tisdagskvällen ändrade F17 på tiderna för hållpunkterna, och samtidigt varnas för att delar eller hela evenemanget ställs in. Anledningen är vädret kring Kalmar, skriver man i ett Facebook-inlägg.

Under onsdagen meddelades också att flygningen över Kalmar, Nybro och Öland kan komma att ställas in, skriver Barometern.

– Vi har pratat med meteorologer och tittat på vädret. Just nu är det en stor brasklapp för Kalmarområdet. Det är även en liten brasklapp för Växjö. Det kan bli så att man hoppar över Kalmar och kör rakt mot Karlskrona från Växjö, säger Helene Nyberg, kommunikationschef på F17 Blekinge flygflottilj till Barometern.

Beslutet om huruvida julgransflygningen kommer till Kalmar, Nybro och Öland tas först när piloterna sitter i planen.

– Det kommer att visa sig när de är i luften. Då kan vädret skilja sig mot de uppgifter vi har fått, säger Helene Nyberg.

I ett pressmeddelande på onsdagen skriver Blekinge flygflottilj:

”Om formationen passerar Växjö men inte Kalmar/Öland pga vädret passerar formationen Karlskrona och resterande orter tidigare.”

 

Hållpunkter för Blekinge, uppdaterade på tisdagskvällen:

Sölvesborg, kl 13.42

Karlskrona, kl 15.02

Karlshamn, kl 15.09

Ronneby, kl 15.16

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.