Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

40 000 berörs av Ryanairstrejk

40 000 passagerare drabbas av fredagens Ryanairstrejk i sex europeiska länder. Kabinpersonal i Tyskland, Belgien, Portugal, Nederländerna, Spanien och Italien samt piloter i Tyskland deltar i fredagens strejk.
Ekonomi • Publicerad 28 september 2018
Ryanirs plan i sex länder stannar på marken på grund av strejk. Arkivbild.
Ryanirs plan i sex länder stannar på marken på grund av strejk. Arkivbild.Foto: Martin Meissner

Anställda vid Europas största lågprisoperatör har på senare tid strejkat fler gånger sedan det blivit tillåtet för dem att organisera sig fackligt i december.

Fredagens inställda turer står för cirka 10 procent av dagens 2 400 schemalagda flygningar.

Annons

Flygbolaget säger att det har gjorts betydande framsteg i förhandlingarna under de senaste veckorna, bland annat att för att teckna kollektivavtal med personal i Irland, Storbritannien, Italien och Tyskland.

"Dessa strejker visar att Ryanair, trots sina senaste påståenden, har en lång väg att gå", säger Gabriel Mocho Rodriguez, vid det internationella transportfacket ITF i ett uttalande.

"Du kan inte hävda att förhandlingarna går bra när arbetstagare i sex länder väljer att strejka samtidigt", tillägger han.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons