Nöje

Klart: Återförenas på Sweden Rock

Norje Artikeln publicerades
Kee Marcello
Kee Marcello

Glamrockarna Easy Action med Tommy Nilsson och Kee Marcello återförenas på Sweden Rock. Därmed sjunger Tommy Nilsson hårdrock igen efter 33 år.

”That makes one”-upplagan av Easy Action – med Tommy Nilsson och Kee Marcello – gör comeback för första gången sedan 1986, exklusivt på Sweden Rock Festival, enligt ett pressmeddelande.

Det blir samtidigt Tommy Nilssons första återbesök i hårdrocksvärlden på 33 år. I bandet ingår förstås även gitarristen Chris Lind samt basisten Nalle Påhlsson (även känd från Treat och Therion) och Easy Actions tidigare turnékeyboardist Jörgen Ingeström.

- Vi har förstått av vår skiva ”That Makes One” från 1986 under åren som gått har nått en helt ny publik, och det är den jag för egen del är enormt nyfiken på att träffa, säger Tommy Nilsson.

- När jag dör vill jag att min aska strös över 80-talet, kommenterar Kee Marcello. Jag älskar den här grejen.

Easy Action, som föll ihop efter att Marcello lämnat för Europe, kommer att framföra hela albumet ”That makes one” på Sweden Rock Festival.

Sedan tidigare är band som Kiss, Ritchie Blackmore’s Rainbow, Def Leppard, ZZ Top, Slayer och UFO klara för festivalen den 5-8 juni.

Tommy Nilsson.
Foto: Kristofer Lönnå
Tommy Nilsson.
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.