Nöje

Blekingefestivalen får 1,9 miljoner

KARLSKRONA Artikeln publicerades
Live Green arrangeras i Hoglands park mitt i Karlskrona.
Live Green arrangeras i Hoglands park mitt i Karlskrona.

Karlskronafestivalen Live Green får 1,9 miljoner kronor av Postkodsstiftelsen för att fortsätta sprida framgångsrika hållbarhetsmetoder.

– Det här är en milstolpe för LiveGreen, säger Louise Lindén.

Det började redan i januari och nu tio månader senare är det äntligen klart att Live Green får 1,9 miljoner kronor av Postkodsstiftelsen.

– Det har varit en lång process där vi genomgått flera steg så när vi väl fick beskedet kändes det fantastiskt och det var en stor glädje för oss, säger Louise Lindén som startade Live Green år 2011 efter då ha känt stor klimatångest.

Sedan dess har Live Green riktat in sig på Blekinge och då främst Karlskrona vilket har engagerat hundratals unga människor och blivit en framgångsrik motor för hållbar utveckling och social innovation. En del av detta har varit Live Green Festival som har körts under flera år.

Men nu tar Live Green nästa steg och ska kliva utanför länsgränsen.

– Det känns helt rätt att expandera nu och jag tycker att det är rätt steg att ta, säger Lindén.

Kalmar, Skåne och Västerbotten är tre ställen som nu kan bli aktuella att hela olika event i.

– Det har vi redan fört diskussioner om. Sedan vad det konkret blir har vi inte bestämt ännu, det behöver inte nödvändigtvis bli en festival utan det kan bli att vara med vid befintliga evenemang eller att hålla i föreläsningar. Det får vi se efterhand.

Som en del av detta projekt blir nu Sara Olsson expansionschef för Live Green. Hon har tidigare bland annat varit VD för Peace & Love och Sara har varit med hela vägen sedan januari.

– Det finns en väldigt stor potential till att starta i gång det här med hållbarhet över hela landet. Det ska bli väldigt spännande att se vad framtiden har att erbjuda, säger hon.