Det vore på sin plats att lära sig något istället!

Ledare Artikeln publicerades
Konspirationernas Per Gahrton.
Foto:JANERIK HENRIKSSON / TT
Konspirationernas Per Gahrton.

Mycket ska man höra innan öronen trillar av. Per Gahrton står i direktsändning och menar att Kaplans avgång är den israeliska regeringens fel.

Så här är det. När man ingår i ett regeringsunderlag kommer det förr eller senare till en punkt då en minister ur det egna partiet måste avgå. Varje parti som har suttit i en svensk regering vet detta. Antingen avgör man själv den saken, eller (som vanligast är) att man blir avsatt av en eller annan anledning.

Antingen accepterar man sakernas tillstånd - vilket är vad som brukar göras. Eller så ställer man till ett sjuhelsickes liv. Vilket Miljöpartiet just nu ägnar sig åt. Det är ett ovärdigt spektakel.

I måndagskvällens Aktuellt menade Peter Eriksson, före detta språkrör, att Mehmet Kaplan egentligen fått avgå för att han inte är "etnisk svensk" och att uppgifterna om honom är gamla, att de hade hänt innan han blev statsråd. Det Kaplan har gjort är inte bra, anser Eriksson, men det är inte så illa att det föranleder avgång.

  Låt mig påminna: 2006 hade vi två ministrar som fick avgå på kort tid för att de inte betalat sin tv-licens (också innan de blev statsråd) och för att ha betalat en barnflicka svart.

  Jag måste då säga, att samröre med nationalextremister rör sig på en annan skala.

  Priset togs under tisdagsförmiddagen, då Miljöpartiets grundare Per Gahrton anklagade den israeliska regeringen för att driva en konspiration mot den svenska regeringen och att det implicit är därför Kaplan har fått slänga in handduken.

  Det är ovärdigt. Är miljöpartisterna så självupptagna och fyllda av sin egen betydelse och oförvitlighet? Språkrören har ju inte ens klarat av att hantera Mehmet Kaplan på något annat vis än att ösa beröm över honom. Någon liten självkritik kanske skulle ha varit lämpligt?

  Det Miljöpartiet ägnar sig åt nu är ett bisarrt spektakel. Det vore på sin plats att lära sig något istället!

  Läs mer:

  Kaplan äter middag med fascister

  En räddhågsen statsminister

  De gröna blev de grå