Ledare BLT

Vilka tror de att de är?

Ledare BLT Artikeln publicerades

Att AFA, (Anti-Fascistisk Aktion), inte är några fullblodsdemokrater, har väl de flesta av oss greppat sedan länge. Men i Eskilstuna har de misshandlat entvå politiskt aktiva liberaler så illa, att personen i fråga hamnat på sjukhusen utav dem hamnat på sjukhus.

Det lilla partiet, eller Klassiska Liberala Partiet, håller på att försöka bygga upp en partiorganisation. På sin hemsida uppger de att de har lokalavdelningar i Stockholm, Göteborg, Malmö/Lund, Uppsala och Mälardalen, varav Eskilstuna är en av städerna de finns. KLP är ett pyttelitet parti och har ingen makt. De fick bara 716 röster i senaste valet, enligt Valmyndigheten. De skriver på sin hemsida:

Vi tror på ett samhälle där individerna ges makten över sina egna liv. Ett samhälle som prioriterar individen, där individen inte kan påtvingas plikt och offer för ett påtvingat kollektiv. Fria och suveräna individer är fria att forma sina egna förhållanden och sammanslutningar med andra fria och suveräna individer.

Denna programförklaring passar uppenbarligen inte "antidemokratisk aktion" i Eskilstuna.

För några dagar sedan, efter ett möte, blev två av av KLP:s medlemmar illa nedslagna. En fick föras till sjukhus. Misshandeln avbröts efter att en kvinna ingripit. Det fanns vittnen enligt kvinnan. Sparkar ska ha utdelats medan mannen låg på marken, skriver Eskilstuna-Kuriren den 7/1.

Efter detta har det inkommit hotelser till KLP, undertecknade av AFA, där de påpekar vad som hänt och skriver:

Vi ger er nu en ny chans att lägga ned all politisk verksamhet. Om ni inte gör detta kanske just du blir nästa person att bli fysiskt påmind om konsekvenserna av att bedriva en arbetarfientlig politik.

De har också alldeles nyligen givit sig på en modrat i samma stad, genom att slå sönder bilar.

Vilka tror de att de är? Varför tar de sig rätten att ge sig på andra människor och andras egendom? Symtomatiskt är att de väljer att ge sig på folkvalda som står med namn på valsedlar, och vilka väljer att vara offentliga personer. Medan de själva, som de fega uslingar som de är, alltid kryper bakom sina svarta luvor innan de slår till.

Det handlar om vänsterextrem terrorism, inget annat. Alltför länge har det funnits en acceptans och ett överseende i samhället inför den här formen av "aktivism".

Med dessa metoder hotar de, precis som vilket nazi- eller motorcykelgäng som helst, samhället och enskilda individer. Man kan hålla på och dilla hur mycket man vill om arbetarfientlig politik, men när man går från hotfulla ord till faktiskt handling är det ett brott och det ska beivras.

Regeringen har under de senaste tre åren utrett möjligheterna att upprätta ett program för människor som vill komma ut ur de här galna vänstersekterna. Eller som det kallas med en bredare benämning: "våldsbejakande extremism".

Har man kallat sig nazist kan man vända sig till Exit, men har man kallat sig "autonom" eller vad man nu föredrar för förskönande omskrivning så har det inte funnit särskilt mycket till hands.

Nu har Exit fått både uppdrag och medel att ta fram en handlingsplan för att utveckla sin verksamhet för "autonoma" avhoppare. Samtliga åtgärder för att bekämpa "våldsbejakande extremism" presenterades av demokratiminister Birgitta Ohlsson i mitten av december.

Det är verkligen behövt. Men under tiden ska de skyldiga straffas.