Kultur

Två blekingar nominerade till Stora ljudbokspriset

Blekinge Artikeln publicerades
Katarina Ewerlöf.
Foto: Thomas Persson
Katarina Ewerlöf.

Katarina Ewerlöf, säsongsboende på Hasslö, är nominerad som uppläsare för två böcker i spänningsklassen. Ronnebybördiga Emma Karinsdotters bok är med i barnboksklassen.

Katarina Ewerlöf har nominerats till Stora ljudbokspriset tidigare, och den här gången kan hon få det som uppläsare för böckerna ”Prästens lilla flicka” av Susan Casserfelt och ”Häxan” av Camilla Läckberg, och Emma Karinsdotters barnbok ”Lisbet och Sambakungen” är nominerad i barnboksklassen. Den är inläst av Philoméne Grandin.

Emma Karinsdotter.
Foto: Lena Ehring
Emma Karinsdotter.

”Lisbet och sambakungen” är Emma Karinsdotters första barnbok, utgiven på Bonnier Carlsen i somras. Hon debuterade med den prosalyriska romanen ”Och himlarna ska falla himlarna ska falla himlarna ska falla när du rör vid mig” på Sadura förlag 2014.

Sammanlagt har 20 nominerade valts ut i fyra kategorier, skönlitteratur, spänning, ungdom- och barnböcker. De nominerade har valts ut av Storytels lyssnare, vilket innebär att de titlar som har flest lyssningar och bäst betyg sorterats fram. Därefter lyssnar en jury per kategori igenom samtliga böcker för att utse vinnarna. De vinnande bidragen presenteras i mars 2018.

Stora ljudbokspriset delas ut årligen sedan 2008, och har som syfte att lyfta fram ljudboken och främja dess utveckling. Sedan 2014 är det ljudboksföretaget Storytel som delar ut priset på ljudboksgalan som hålls under mars månad.

Fakta

Tidigare vinnare

2017 års vinnare i Stora ljudbokspriset:

Skönlitteratur: ”Maskeradstaden” av Maria Monciu.Uppläsare: Alexander Salzberger

Spänning: ”Midnattsflickor” av Jonas Modström. Uppläsare: Marie Richardson

Ungdomsböcker: ”Pojkarna” av Jessica Schiefauer. Uppläsare: Jessica Schiefauer

Barnböcker: ”Warriors - ut i det vilda” av Erin Hunter. Uppläsare: Mattias Linderoth.

Visa mer...