Kultur

Thrillern sätter ljus på Thailands mörka sidor

bokrecension Artikeln publicerades
Staffan Nordstrand.
Foto: Bokfabriken
Staffan Nordstrand.

Staffan Nordstrand har skrivit en ny spänningsroman om semesterparadiset. Intrigen är stark men de lösa trådarna är många, tycker recensenten Anne Pihlo.

spänningsroman

En tid för gudar

Författare: Staffan Nordstrand

Förlag: Bokfabriken

Visa mer...

Nordstrands uppföljare till den tidigare ”Opium” är en berättelse baserad på verkliga händelser och som utspelas till största del i och omkring Thailand – semesterparadiset som utnyttjar och utnyttjas. Den naiva Lena ska försöka finna svaret på ett antal frågor i både ett tragiskt och skrämmande sammanhang kopplat till grova kriminella kretsar.

En stark intrig överskuggas dessvärre av ett antal irritationsmoment: en tafflig dialog och ett språk som är alltför enkelt och dessutom innehåller många korrekturfel. Slutligen för många lösa trådar som aldrig riktigt knyts ihop. Men ett stoff som är imponerande i sig och uppenbart visar att Nordstrand besitter stor kunskap om det han skriver om.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.