Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Sabotage i snön i lättläst barndeckare

Semester, skidor och en serie sabotage. Micaela Annas och Bettina Johansson nya bok är en lättläst pusseldeckare. Recensenten Jonna Fries har läst den.
Bokrecension • Publicerad 21 oktober 2019
Detta är en recension i Blekinge Läns Tidning. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Micaela Annas.
Micaela Annas.Foto: Opal

Slalomsabotören

Text: Micaela Annas

Bild: Bettina Johansson

Förlag: Opal

När pappas kompis bjuder Nike, Enok och resten av familjen till fjällen visar det sig inte bara vara av snällhet. Han behöver hjälp. Det finns nämligen en sabotör på skidanläggningen. Men vem är det? Och kan man lösa problemet innan den stora skidtävlingen?

”Slalomsabotören” är en fristående fortsättning på Micaela Annas och Bettina Johanssons ”Campingtjuven”, en bok om en oväntad tjuvjakt på semestern. I den nu aktuella boken får Nike och Enok nysta upp klurigheter och spana intensivt för att hitta trubbelmakaren i det snötäckta landskapet.

Annons

Texten är lättillgänglig och full av pusselbitar för att lösa gåtan, men berättelsen blir bitvis väl torr och svepande. Problemet med sabotören är hela tiden i centrum, även om de andra karaktärerna också förtydligas något på vägen.

””Slalomsabotören” är en lättläst historia med en spännande konfliktyta.”

Bilderna fyller upp varje uppslag i fyrfärg. Med tydliga konturer och skarpa färgfält kontrasteras de snöiga vidderna och de murriga interiörerna. På några ställen ploppar prat- och tankebubblor också upp för att markera bruset runtom familjen.

”Slalomsabotören” är en lättläst historia med en spännande konfliktyta. Berättelsen hade dock behövt vässas till för att Nikes och Enoks pusslande skulle fängsla hela vägen.

Jonna FriesSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons