Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

”Jag känner mig väldigt hemma i Blekinge”

De blev virala med stämsångsfyllda covers på youtube. Nu ger sig Peter Johansson, Matilda Grün och Bruno Mitsogiannis för första gången ut på turné tillsammans. Till helgen når de Karlskrona.
Karlskrona • Publicerad 20 februari 2018

Det var inte utan viss saknad som Karlskroniterna ställdes inför faktum förra året, det skulle inte bli någon julshow med Peter Johansson och Matilda Grün vintern 2017.

– Anledningen till att jag inte gjorde någon julshow var att jag hade Champions of rock det året, samtidigt kände jag för att fira jul som vanligt med familjen i ett år, säger Peter Johansson.

Annons

Nu är dock duon tillbaka - med en trio. Tillsammans med musikalartisten Bruno Mitsogiannis, som bland annat har uppträtt tillsammans med Peter Johansson i Rock of ages samt Jersey boys, turnerar de nu över landet.

Trion skapade succé på youtube när de lade upp ett par akustiska covers med mycket stämsång på bland annat Kentlåten ”Utan dina andetag”.

– Det där är faktiskt anledningen till att vi kan göra det här nu. Vi gjorde en välgörenhetskonsert hösten 2016 hemma i Östergötland med de där låtarna, och det blev väldigt uppskattat. De låtarna är så klart med i konserten som kommer till Karlskrona också.

I övrigt beskriver Peter Johansson konserten som en ganska avslappnad dito, med endast han själv, Matilda Grün och Bruno Mitsogiannis på scenen. Under namnet Unplugged baserar de konserten på akustiska gitarrer och bas med en stor dos improvisation.

– Unplugged är ett ganska löst koncept för oss. Det blir mycket stämsång, humor och spontanitet. Vi har kul på scenen och gör det som faller oss in och är öppna för önskemål från publiken.

– Vi tre är en bra kombo, så det kommer vi säkert att fortsätta med. Ibland när man är sjunger rock så är det lite tufft att höra sig genom alla instrument, så det är skönt att sjunga till så få instrument ibland.

Vad säger du om att återvända till Karlskrona då? Både du och Matilda har ju varit här rätt mycket tidigare.

– Jag har goda minnen från Karlskrona. Jag är ju där rätt ofta, och i Ronneby också på brunnen. Dels är jag själv från Östkusten så jag känner mig väldigt hemma i Blekinge.

I dessa sjukdomstider har det dock rått viss sjukdomsfrånvaro i trion. Matilda Grün har fått stanna hemma från vissa konserter på grund av influensa.

– Men hon sjöng nu i veckan så det är nog lugnt för Karlskrona. Men vi är rätt vana att täcka upp för varandra, så även om vi saknar varandra när någon är borta så brukar vi kunna lösa det rätt bra, säger Peter Johansson.

Annons

Konserten Peter, Bruno och Matilda - Unplugged kommer till Karlskrona konserthusteater nu på fredag den 23 februari.

Elin ThornbergSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons