Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Nattliga spökritter i ny spännande häst-fantasy

”Ödesryttarna” är en genreblandning mellan hästbok och fantasy. Det är en tusenårig kamp i vår nutid mellan det goda och det onda. Spännande, tycker recensenten Eva Wahlström.
Publicerad 22 juli 2018
Detta är en recension i Blekinge Läns Tidning. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Helena Dahlgrens nya hästbokserie startar en ny genre.
Helena Dahlgrens nya hästbokserie startar en ny genre.Foto: Stefan Tell

”Ödesryttarna” är första delen i en serie om "Star Stable-världen" där magiska hästar och deras ryttare försöker bekämpa ondskan Garnok.

Lisa och hennes pappa flyttar till den magiska ön Jorvik. Än en gång måste hon byta miljö och försöka hitta ett nytt hemma i tillvaron. Ett ungt liv med redan många förluster och trauman. För några år sedan omkom Lisas mamma i en ridolycka och sedan dess har Lisa inte satt sin fot i ett stall, än mindre velat rida igen.

”Man rider på nattliga spökritter och söker på Google efter fakta om allt konstigt, magiskt och skrämmande som pågår.”
Annons

Men på ön finns magiska hästar och magiska krafter, både onda och goda. Och snart sitter flickan i sadeln igen och får vara med om äventyr, vänskap, hästar och magi i en spännande historia som dessutom är välskriven.

Uråldrig magi balanseras och berättas tillsammans med ett modernt nutida tonårsliv. Man rider på nattliga spökritter och söker på Google efter fakta om allt konstigt, magiskt och skrämmande som pågår.

Flickornas vänskap och dialog sinsemellan saknar inte humoristiska inslag och jargongen känns äkta. Samtidigt finns där sagospråket och rysningarna när mystiska händelser verkar ha samband med varandra. Vardagen parallelliseras med ett tusenårigt maktkrig mellan onda och goda krafter. Är man utsedd till att vara en av de kämpande Ödesryttarna kan man inte undkomma sin plikt att kämpa!

Eva WahlströmSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons