Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Lika spännande som angeläget i ”Unbelievable”

En serie som gräver på djupet när det gäller våldtäktsproblematiken och inte bara använder brottet för att piffa till en tv-serie. Dessutom ett våldsamt angrepp på slappa polismän som utreder brott med vänsterhanden.
Publicerad 26 september 2019 • Uppdaterad 27 september 2019
Detta är en recension i Blekinge Läns Tidning. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Marrett Lever och Toni Collette i ”Unbelievable”.
Marrett Lever och Toni Collette i ”Unbelievable”.Foto: Netflix

Unbelievable

Drama

Sänds på Netflix

18-åriga Marie Adler (Kaitlyn Dever) som växte upp i olika barnhem blir våldtagen. Men förövaren lämnar inga synliga spår efter sig på brottsplatsen. Omgivningen tvivlar och de två poliser som sköter utredningen är lata och väljer att anklaga Marie för att ljuga. Omgivningens misstro får en skakad Marie att dra tillbaka sin anmälan. Polisen väljer att anmäla henne för falsk tillvitelse.

Så inleds det som kallats för den bästa tv-serien hittills om brottet våldtäkt.

Annons

I miniserien för vi dessutom följa två poliser som till en början på var sitt håll bestämmer sig för att gå till botten med var sitt våldtäktsfall som hamnat på deras bord. Till skillnad från sina kollegor tror de på offren och gör jobbet. De är vad GW skulle kalla bra poliser. Tvärt emot den sorten som hellre inventerar konsten på Kronobergshäktet eller jagar bortsprungna katter. Den ena kvinnan, för det är just kvinnor som är de skarpaste knivarna i lådan i den här serien, är kyrklig och den andra skruvar på veteranbilar tillsammans med maken på fritiden. Likheter i fallen gör att de öppnar en gemensam utredning. Tillsammans jagar de en och samma serievåldtäktsman. Det är spännande tv, men lika mycket angelägen underhållning.

Kaitlyn Dever i rollen som det utsatta offret Marie Adler är fantastisk i sin roll. Man känner verkligen med hennes förtvivlan. Och hur hon brottas med den oförstående omgivningen. Men även de två rediga poliserna, spelade av Marrett Lever och Toni Collette, lyser.

Per HägredSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons