Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Göransson om Oscarsvinsten: Som en dröm

Ludwig Göransson fick gå hem med en Oscar. Svensken vann för filmmusiken till "Black Panther" och på scen under galan tackade han sin familj.
Det är något som jag har drömt om sedan jag var liten, säger han till Sveriges Radio.
Film (TT) • Publicerad 25 februari 2019
Ludwig Göransson tackade regissören Ryan Coogler och hälsade till familjen hemma i Sverige.
Ludwig Göransson tackade regissören Ryan Coogler och hälsade till familjen hemma i Sverige.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Från scen på Dolby Theatre i Los Angeles tackade han filmens regissör Ryan Coogler, som han samarbetat med i många år, och han sade att han delar priset med de afrikanska musiker som han arbetat med i filmmusiken. Även mamma, pappa och syster i Sverige fick hälsningar.

– Att arbeta med dig har varit en stor ära. För tolv år sedan satt vi i ett korridorrum och gjorde vår första låt, nu är vi här tolv år senare och firar ett av de viktigaste filmögonblicken någonsin, sade Göransson och syftade på Coogler.

Annons

– Jag vill också dela det med min mamma och pappa och syster, de insisterade på att jag skulle spela gitarr. Och min fru Serena, jag älskar dig så mycket, sade han.

Han har vunnit flera tunga priser tidigare. För några veckor sedan gick han hem med tre statyetter från Grammygalan. Men hans första Oscar smäller ändå högst.

– Det kändes som en dröm. Jag gick upp där och alla sitter och kollar. Det är något som jag har drömt om sedan jag var liten, att stå där och ta emot det här extremt fina priset och att få vara med om ett så här extremt viktigt projekt, som är förevigat i filmhistorien. Det känns helt underbart, säger han till Sveriges Radio efter galan.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons