Kultur

Fick Frida Moisto bråttom med uppföljaren?

bokrecension Artikeln publicerades
Frida Moisto.
Frida Moisto.

Frida Moisto kan skriva riktigt bra, menar recensenten Bengt Eriksson. Men hennes uppföljare om Jönköpingspolisen Lisa Engström blev tyvärr ojämn.

Drakar lyfter i motvind

Relationsdeckare

Författare: Frida Moisto

Förlag: Bokfabriken

Frida Moistos andra Lisa Engström-deckare är ojämn. Som om plotten kastats upp i luften och damp ner lite här och var. Den ettriga pitbull som förra gången bet till i prosan får ibland vila i hundkojan.

Tråkigt, för när Moisto skriver som bäst är hon riktigt bra. Till exempel i den intensiva skildringen av när en nästan till döds knivhuggen anländer till akuten. Eller pusselbitarna som ska bli porträttet av polisen Engström, explosiv som nitroglycerin men hon lyfter i motvind.

Att avslöja huvudspåret skulle förstöra läsningen. Fast tar inte Moisto i för mycket? Går det verkligen inte, år 2019, att vara som Johan Lundblad, även i religiösa Jönköping?

”Drakar lyfter i motvind” slutar innan berättelsen är slut. Så en tredje del lär följa, helst med mer välsorterade kapitel…

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.