Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

”Full patte”-gänget till Karlskrona i vår

Tiffany och Bianca Blomlöf och Thom Gisslén har siktet inställt på valåret när de besöker Karlskrona i vår.
Karlskrona • Publicerad 15 januari 2018
Bianca Kronlöf, Tiffany Kronlöf och Thom Gisslén i ”De redan frälsta” kommer till Karlskrona i april.
Bianca Kronlöf, Tiffany Kronlöf och Thom Gisslén i ”De redan frälsta” kommer till Karlskrona i april.Foto: Sara P Borgström

Förra året spelades 29 teater- och dansföreställningar i Riksteaterföreningens regi i Karlskrona. I vår blir det betydligt färre, trots ett brett program.

– Det är ett medvetet drag. Dels för att vi gick en del med underskott förra året och inte vet hur mycket kommunbidrag vi får, så vi håller igen lite, säger Hans-Göra Håkansson, kassör.

Annons

Årets föreställningar är, trots sitt antal, valt med omsorg för att nå brett. Här innefattas både musikal, vuxenteater, barnteater, ungdomsteater, musik, stand up och dans. En föreställning, ”Den som glad är” med Anna Bromee, placeras för första gången på länge utanför Trossö på Sälleryd Skrävle bygdegård.

– Kommunen vill gärna att vi ska rikta oss mer mot de yngre och även jobba med lokala skådespelare. Det gör vi tillsammans med Per Dunsö och Anna Lahmer, som spelar sin ”Det var en gång en sång” i stadsbibliotekets hörsal. Sen har vi ”Hetero”, från regionteatern som har spelats som skolteater under hösten. Den passar väldigt bra för unga vuxna. Tanken är att vi ska ha något för alla, berättar Sabina E Fält, ordförande i föreningen.

Året inleds med musikalen ”Bläck eller blod”, som även visades i Karlshamn under hösten. Föreställningen har Anders Ekborg och Lina Englund i huvudrollerna, och skildrar Sveriges minirevolution under sent 1700-tal.

Särskilt hoppas riksteaterföreningen på ovan nämnda ”Bläck eller blod”, samt riksteaterns föreställning ”De redan frälsta” med Bianca och Tiffany Kronlöf. Deras föreställning ”Slå pattarna i taket”, som spelades i Karlshamn för några år sedan blev en stor succé. Förhoppningen är att det ska gå lika bra i Karlskrona.

– Den passar bra så här i valtider, och ska vara väldigt radikal, dock med mycket humor, berättar Sabina E Fält.

Elin ThornbergSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons