Kultur

Dagens otäcka människosyn blottläggs i Hagfors-serien

bokrecension Artikeln publicerades
Ninni Schulman
Foto: Anna-Lena Ahlström
Ninni Schulman

Ninni Schulmans nya polis- och samhällsroman har – som alltid – blivit oroande trovärdig, enligt recensenten Bengt Eriksson.

När alla klockor stannat

Samhällsdeckare

Författare: Ninni Schulman

Förlag: Forum

Ninni Schulmans sjätte polisroman i Hagfors-serien, ”När alla klockor stannat”, är full av nära, medkännande personporträtt.

Som journalisten Magdalena, drabbad av djup depression, polisen Christer, orolig för kärestans graviditet, och likaså polisen Petra, flyttade ifrån en man till en ny men hur ska hon ha det? Även ungdomarna Noomi, Aron, Maria och Hannes, som handskas med sina allt mer vuxna liv: kärlek, resandesläkt, homosexualitet, Asperger och autism, droger…

Så börjar ungdomarna mördas, en efter en. Hänger morden ihop med bygdespelet om Johan Tinglöf, den legendariske urmakaren, där alla skulle medverka?

Vill ju inte förta spänningen men det kan väl avslöjas att kriminalberättelsen blir en parallell till dagens otäcka människosyn och lasermannen. Så oroande trovärdigt!

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.