Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Christian Hylse: Christian Hylse: ”Fem höjdarkvällar att längta efter i sommar”

Glöm surt midsommarväder.
För nöjessommaren i Blekinge är längre och bättre än du tror.
Christian HylseSkicka e-post
Publicerad 21 juni 2018
Christian Hylse
Detta är en personligt skriven text i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

5. Tomas Andersson Wij - Aspö 31 juli

Jag älskar konserter på Drottningskärs kastell. Den gamla försvarsborgen är en av länets absolut vackraste platser för en timmes vackert vemod med trubadurer och lyriker som Andersson Wij.

Annons

Den enda smolken i saftbägaren är logistiken. För alla vet hur svårt det är att ta sig hem från konserter på skärgårdspärlan utanför Karlskrona. Men det brukar alltid lösa sig. En stund på jorden tillsammans med Tomas Andersson Wij är värd är all väntan. Det finns tråkigare saker att göra på sommarkvällarna. Titta på ”Allsång på Skansen” eller ytterligare en brittisk semesterdeckare med sur gubbe i cementgrå kostym som suckar uppgivet över ännu en stympad bybo.

4. Diggiloo - Bromölla 12 juli

Bromölla ligger inte i Blekinge. Jag vet. Men det är längre mellan Fågelmara och Kallinge än mellan Mörrum och Bromölla och Diggiloo har efter 15 år blivit lika mycket svensk sommar som mygg, sönderbränd flintastek och paraply i ösregn. Skulle det regna på Strandängens idrottsplats den 12 juli så får ni skydda er på annat sätt än med paraply. Sådan tingest är förbjudet på stora publika parkfester.

Årets artister? Perrelli är med. Ola Salo likaså. Och Tommy Nilsson, David Lindgren och landets roligaste kvinna Marika Carlsson. Blir sannolikt en höjdarkväll.

3. Hasslöfestivalen - 12-14 juli

Missade ni Wilmer X på Sweden Rock så får ni chansen igen. Som vanligt har musikfesten på Hasslö en precis lagom familjär mix av artister. Mest intressant är att Ebbot Lundberg numera bara kallar sig för Ebbot. Det är stort. Det är Elvis, Carola och Ebbot.

2. Lars Winnerbäck - Ronneby 8 juli

Vi var ganska många som satt och tjurade i isladan på Rosenholm för några år sedan.

Kan gubben inte bara ge upp sina ishallsturnér och gömma sig under en filt hela höst och vinter lång.

För det är parkerna vi vill ha Lars Winnerbäck. Nu är han äntligen tillbaka i länets vackraste park. Glöm inte filt, termos och inte minst näsduk för att torka tårar när sommarkvällens kyla tränger på.

Annons

1. Zara Larsson - Karlskrona Skärgårdsfest 4 augusti

Alla vi gamla gubbar och gubbar tjoade glatt när ett av världens största hårdrocksband kom till lilla Norje och Sweden Rock Festival i juni. Men kanske är det här ännu större. För Zara Larsson är en världsartist och hon gör bara fyra svenska spelningar i sommar. Naturligtvis är det här Paraply Produktions dyraste bokning i världshistorien, men det måste få kosta för att ligga på topp. Här snackar vi Herreys i Brunnsparken 1984. Fast i en annan tid - på en annan planet i en helt annan galax.

Annons
Annons
Annons
Annons