Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Christian Hylse: Christian Hylse: ”Dags för en tidsresa på Tjärö”

Hösten är här.
Tid för rotrock, dystopiska tv-serier och glappkäftande superhjältar.
Christian HylseSkicka e-post
Publicerad 3 september 2018
Christian Hylse
Detta är en personligt skriven text i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det är höst, enligt Christian Hylse. Men det ger bara nya möjligheter till nöjeskonsumtion!
Det är höst, enligt Christian Hylse. Men det ger bara nya möjligheter till nöjeskonsumtion!

5. Jakob Dylan & Gary Louris - There gonna be a darkness (låt)

Mörkret kommer, vare sig vi vill det eller inte. Det är med andra ord tid för genuin amerikansk rotrock. Som The Jayhawks till exempel. Senaste albumet ”Back Roads and Abandoned Hotels” var en pärla i somras, men kommer lyfta höstens stearinljuskvällar till än mer omfamnande höjder. Här finns Gary Louris egna version av den låt han skrev till en nattsvart avsnitt av HBO-serien ”True Blood”. Men originalet, tillsammans med Jakob Dylan, är fortfarande en av vår tids mest underskattade låtar. Den här versionen finns bara på Youtube, inte på Spotify, märkligt nog.

Annons

4. Black Mirror (Netflix)

Jag har aldrig sett så mycket på tv som i somras, märkligt nog. Men jag orkade inte vara ute i värmen. En av favoriterna blev ”Black Mirror” på Netflix. En välgjord serie om baksidan om den teknik som i allt större utsträckning blir en integrerad del av våra liv. Serien är en antologi med avslutande avsnitt och det går att, som jag gjorde, hoppa in i säsong tre direkt. Ni som gav upp efter den famösa grisen (avsnitt ett) - ta ett djupt andetag och ge serien en chans till.

3. Deadpool 2 (blu-ray/dvd)

Halva första filmen var historien om hur superhjälten Deadpool (Ryan Reynolds) fick sina superkrafter. Kryddat med en förfärligt massa svordomar, våld och sex. Tvåan är bättre. Mer underhållande även om det maxade tempot och de uppskruvade galenskaperna får en tappa andan stundtals. Missa inte filmerna i eftertexterna. Där gör en kär gammal klofingrad legend en kort men minnesvärd comeback.

Nu väntar vi på ”Deadpool & The X-Force” som borde bli den logiska fortsättningen. Gärna med Cable (Josh Brolin) som frontfigur.

2. The Graham Norton Show (SVT Play)

Som Skavlan. Fast med humor, klass, självdistans och gäster som verkligen levererar. Graham Norton är bäst.

1. PLX (festival på Tjärö)

Jag älskar Tjärö. Lika bra att nämna det direkt. Ön mellan Ronneby och Karlshamn är som gjord för en modern och annorlunda kulturfestival som PLX. Bland årets programpunkter finns ”Octopus018” - där besökarna själva kan bli en del av konstverk och en upplevelse som utspelas 100 år framåt i tiden. Jag hoppas av hela mitt hjärta att PLX blir ett stående sensommarinslag i Blekinges skärgård. Kulturen är viktigare än någonsin.

Annons
Annons
Annons
Annons