Kultur

Bitska toner och mycket humor i Meg Rosoffs hundäventyr

Bokrecension Artikeln publicerades
Meg Rosoff
Foto: Erik Nylander/TT
Meg Rosoff

Meg Rosoff tilldelades ALMA-priset 2016. Nu är hon Sverige-aktuell med ett underhållande semesteräventyr.

En duktig hund på vift

Kapitelbok

Författare: Meg Rosoff

Illustratör: Grace Easton

Översättning: Helena Ridelberg

Förlag: Lilla Piratförlaget

Meg Rosoffs nyöversatta bok ”En duktig hund på vift” är skriven med bitska toner och mycket humor. Här får vi följa med den tjafsande familjen Peachey på tältsemester.

Det är lilla Bettys idé, men brorsan längtar efter disco, syrran pratar bara om filosofi, pappan ser faror överallt och mamman är lurig mest hela tiden.

Med på resan finns också hunden McTavish. Flyhänt formar Rosoff honom till en mycket intelligent och påhittig varelse, som bestämmer sig för att lära familjen att hålla sams och upptäcka nya saker.

Boken, som är andra delen i en serie, består av tio fartfyllda kapitel. Tillsammans bildar de ett både charmigt och underhållande äventyr.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.