Kultur

”Älska mig” träffar precis rätt i vardagen

Dramakomedi Artikeln publicerades

”Älska mig” är en underbart charmig liten serie med smart, rolig och realistisk dialog som träffar precis rätt i hjärtat.

Älska mig

Sänds: Viaplay

Sex avsnitt

Du vet den där gången du ville överraska din nye partner och gömde dig i sovrummet iklädd porriga underkläder? Synd bara att han just den dagen tog med sig sin son som du aldrig har träffat. Jobbigt.

Den typen av klichéfylld humor finns det en hel del av i ”Älska mig”. Det hade varit så lätt att hata, men det går inte den här gången. Inte alls, faktiskt. För ska man göra det, så ska det göras så här.

Josephine Bornebusch och Sverrir Gudnason är ljuvliga att se i ”Älska mig”.
Foto: Viaplay
Josephine Bornebusch och Sverrir Gudnason är ljuvliga att se i ”Älska mig”.

Josephine Bornebusch har både skrivit, regisserat och spelar huvudrollen i Viaplays nya dramakomedi ”Älska mig” och det märks att hon verkligen lagt ner sin själ i det. Serien är smart, skruvad, engagerande och igenkännande med realistiska karaktärer och okonstlad dialog. Manuset är som hämtat direkt från vardagslivet här och nu, med kärleksbekymmer och bara lite lätt dysfunktionella men ändå kärleksfulla familjerelationer.

”Med Josephine Bornebuschs varsamma regi och passion för projektet skapas människor av kött och blod, som lika väl kunnat vara någon i min egen närhet.”

Serien följer en familj i tre generationer. Sonen Aron (Gustav Lindh) är kring 20 och i början av arbetslivet men i ett seriöst förhållande som pågått hela hans vuxna liv. Dottern Clara (Josephine Bornebusch) är nästan 40, supersingel, och trött på att träffa idioter på Tinder. Pappa Sten (Johan Ulveson) har levt hela livet med sin fru Kersti, som nyligen förlorat benet i en olycka. Samtligas relationsstatus fluktuerar kraftigt serien igenom, och med Josephine Bornebuschs varsamma regi och passion för projektet skapas människor av kött och blod, som lika väl kunnat vara någon i min egen närhet.

”Älska mig” är utan tvekan Viaplays starkaste serie hittills. Det här är svensk dramakomedi när det är som allra bäst.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.