Kultur o Nöje

Stelbenta FO&O ger ett lamt intryck

Kultur o Nöje Artikeln publicerades
Killarna i FO&O gick på autopilot genom konserten på stortorget
Foto:Christine Olsson/TT
Killarna i FO&O gick på autopilot genom konserten på stortorget

FO&O fyller inte riktigt upp den stora scenen på Karlskrona Skärgårdsfest och beter sig rätt blasé inför sin hängivna publik.

FO&O

När & var: 5/8, Stora scen.

Bäst: Bra fart i publiken

Sämst: Oväntat stelt på scenen

Precis som hos de flesta andra pojkband centreras hela konserten med FO&O till de tre stämsjungande killarna på scenen. Gruppen, som består av Felix, Oscar och Omar (vars förnamns begynnelsebokstäver förklarar gruppnamnet) kan lättast beskrivas som en svensk motsvarighet till One Direction. Det är alltså den sortens pojkband som framkallar starka känslor vid minsta rörelse, vilket märks från den sekund som killarna stiger upp på scenen. Det behövs inget band, för det är liksom ingen som har trängt sig längst fram för att titta på kompmusiker.

Men med allas blickar på samma ställe krävs det en del för att fylla en stor scen, något som gruppen inte tycks anstränga sig särskilt hårt för att göra. De förklarar inför publiken att ”Vi gör popmusik, vi kan dansa och vi kan volta”. Men akrobatiken lyser helt med sin frånvaro och särskilt mycket dans blir det inte. De tre huvudpersonerna är oväntat stillastående på scenen, vilket förvånar i en genre som annars är så full av välsynkade grupperingar att det kan likna träningspass. De känns helt enkelt aningen blasé inför framträdandet, vilket är tråkigt med tanke på vilket gensvar de får från publiken. Varenda rörelse bemöts med öronbedövande jubel.

Vissa har köat hela dagen för att få en plats längst fram vid scenen, för dem är detta det största som kan hända. Trots att sången sitter där den ska och att gruppen avverkar hits på löpande band förundras man över mellansnack som ”Det är första gången vi är i Karlskrona… stror jag”.