Kultur o Nöje

Skrämmande perfekt för Halloween

Kultur o Nöje Artikeln publicerades
Polly, Dolly och Molly påminner om tre färgglada dockor som väckts till liv så här i Halloweentider.
Foto:Marcus Palmgren
Polly, Dolly och Molly påminner om tre färgglada dockor som väckts till liv så här i Halloweentider.

Tre färgglada dockor har väckts till liv och sjunger tuggummipop i ett skrämmande högt tempo. En symbolisk handling så här Halloweentider, tycker recensenten Felix Kroon.

Dolly Style - Glitter Tour

Datum och plats: 28 oktober, Konserthusteatern Karlskrona

Längd och publik: 45 min, fullsatt

scen: Molly (Mikaela Samuelsson), Holly (Alexandra Salomonsson), Polly (Fannie Johansson

Låtlista: Hello Hi, Roller Coaster, Bye Bye Baby Boo, Upsy Daisy, Young and Restless, Moonlight, She Gotta Know, Cherry Gun, Glitter. Extra: Unicorns & Ice Cream

Bäst: ”Det var en gång och den var sandad”

Sämst: Att behöva återgå till ett regnigt och blåsigt oktober.

“Det var en gång och den var sandad”

Att hälsa artigt på den du möter är så klart viktigt.

Och det var förmodligen det budskapet Molly, Polly och Holly försökte föra fram under de första tre minuterna. För under tre minuter presenterade de sig så artigt: ”Jag är Molly, jag är Holly, jag är Polly, hallå hej! Jag är Molly, jag är Holly, jag är Polly, hallå hej! Ikväll ska vi partaja ja vi gör det, gör det. Jag är Moly, jag är Holly, jag är Polly, hallå hej!”. Presentationen möttes av öronbedövande glädje och energi. Och att det kan finnas så mycket glädje och energi hos publiken, som består av, mestadels, flickor upp till tvåsiffrig ålder och deras stackars föräldrar, är faktiskt lite härligt att se i ett regnigt och blåsigt oktober med tågförseningar och trötta människor.

Höjdpunkten för konserten var när Molly, Holly och Polly gick av för att byta kläder. Då släcktes lamporna i salen och det blev mörkt. Samtidigt fick vi höra dem dra vitsar som “Det var en gång och den var sandad”. Synd bara att det var i Karlskrona, inte i Göteborg.

Samtidigt kan föreställningen ses lite som en symbolisk handling - tre färgglada dockor har väckts till liv och sjunger tuggummipop i ett tempo som kan orsaka hjärtinfarkt, så här i Halloween-tider. Det är precis så skrämmande och halloweenskt som det låter. Bevis på det: Många i publiken lämnade salen redan innan både finalnummer och extranummer. Då hade det inte ens gått 40 minuter.

Betyg på det då? Ja, jag tänkte ge en kluring till konsertens unga publik: Betyget på konserten ligger mellan noll och två. Vad blir då betyget?

Klura på den, ni!