Kultur o Nöje

Sandra Redlaff: ”Maribell är egentligen ganska lik Blanka - men ändå inte”

Kultur o Nöje Artikeln publicerades
Hela ensemblen på årets Marsvinsholmsteater. Sandra Redlaff spelar Maribell, som syns med bröllopsslöja i mitten av bilden.
Foto:Fredrik Ekblad
Hela ensemblen på årets Marsvinsholmsteater. Sandra Redlaff spelar Maribell, som syns med bröllopsslöja i mitten av bilden.

Ska det bli bröllop - eller inte? I byn Bakvattnet väntar man på besked. Hur det blir visas på Marsvinsholmsteatern i sommar. I en av rollerna står Olofströmsskådespelaren Sandra Redlaff.

Föreställningen ”Pastor Qvist”, skriven och regisserad av Claes Åström, är är en komediföreställning som utgår från en verklig händelse.

– Inspirationen kommer från en verklig pastor, som var väldigt gammaldags och emot homosexualitet. I pjäsen sitter han fängslad i väntan på dom, och det hela handlar om hur det ska gå. Frias han, så blir det arrangerade bröllopet av mellan hans son och grannflickan Maribell, som jag spelar. Saken är den att de inte alls vill gifta sig med varandra, Gustav är nämligen inte lagd åt det hållet. Maribell har också en egen, annan hemlighet, som hon håller för sig själv. Jag vill inte avslöja för mycket, men jag kan säga att när de får beskedet urartar det hela i en hel del kaos, berättar Sandra Redlaff.

En komedi med allvarliga undertoner, kan man säga så?

  – Ja, absolut. Den känns väldigt aktuell och viktig, men med glimten i ögat, och väldigt färgsprakande och rolig. "En hyllning till Moliere på alexandrin" som vår regissör säger. Den är alltså skriven i alexandriner, vers, vilket jag tycker är väldigt spännande att jobba med.

  Sandra Redlaff är skådespelaren som är uppvuxen i Olofström och Kristianstad, och som blev ett känt namn i och med sin medverkan i SVT:s thrillersatsning ”Innan vi dör” tidigare i år. I sommar återfinns hon på Marsvinsholmsteatern utanför Ystad.

  Hur skulle du beskriva din roll - Maribell?

  – Maribell är en väldigt stark, men känslig och ensam själ, som försöker bryta sig loss. Hon är egentligen ganska lik Blanka (Redlaffs roll i ”Innan vi dör”) nu när jag tänker efter, men ändå inte. Hon lever i en värld där allt ska vara på ett visst sätt, men själv håller hon inte med i det levnads- och synsättet. Hon är en friare själ – och en helt annan person än vad föräldrarna får se, så det känns nästan som att jag spelar två roller. Vilket jag kanske gör annars också, men på Maribell så märks det verkligen.

  Premiären på ”Pastor Qvist” blir på lördag den 1 juli och spelas därefter till och med den 13 augusti.

  Vad har du på gång efter sommaren?

  – Ja absolut, jag har saker på gång. Men tyvärr inget som jag kan säga så mycket om.

  Fakta

  Sandra Redlaff

  Skådespelare, född i Karlskrona, uppvuxen i Olofström och Kristianstad.

  Bakgrund: Slog igen som en av huvudrollerna i SVT:s thrillersatsning ”Innan vi dör”, som visades tidig vår 2017. Har också gjort ett antal filmer, spelat i musikaler och teater på olika scener.

  Aktuell: Som en av rollerna på Marsvinsholmsteaterns komediteater ”Pastor Qvist - Åh herregud”. Föreställningen spelas i Marsvinholms slottspark och premiären är nu på lördag den 1 juli.

  Visa mer...