Kultur o Nöje

Naturtema på Bok och Hav i nästa vecka

Litteratur Artikeln publicerades

Litteraturfestivalen Bok och hav, 10-13 maj i Karlskrona, har flera olika teman. Ett av dem är Natur. Bland annat kommer hela festivalen att avslutas ute i den majfagra naturen.

En författare som kan placeras i kategorin natur är Tomas Bannerhed, vars debutroman "Korparna" har filmatiserats och nyligen sågs på svenska biografer. Han kommer ut med en ny bok i höst. En annan är Andrea Lundgren som har uppmärksammats stortstort för sin "Nordisk fauna", med noveller som tycks upplösa gränserna mellan djur och människa.  

Dessutom kommer Stefan Edman miljökämpe, biolog, utredare och författare till ett femtiotal böcker om klimat, miljö och samhälle. En av hans senaste böcker är "Mot alla odds? - när hjärnan tvivlar men hjärtat vill tro".

Samtalsledare i naturtemat är poeten och naturlyrikern Niklas Törnlund och miljöjournalisten Pär Nord, som båda deltog i Bok och hav förra året.

Naturtemat är framför allt koncentrerat till fredagen den 11 maj och präglar söndagens avslutning som genomförs i naturen vid Skärva herrgård. Där medverkar bland annat författarna Tomas Bannerhed och Andrea Lundgren.