Kultur o Nöje

Malin Taipale: ”Jag säger som Magnus Carlson: Vi ses senare”

Kultur o Nöje Artikeln publicerades

Sommar, sol och en massa musik, det känns som tre ord som beskriver årets Hasslöfestival bra.

I torsdags skrev jag om inledningen som en familjefest och återträff. Resten av festivalen har bjudit på ett strålande väder, kanske för strålande, när solen gassar lockar badstranden med sin svalka och det var lite tunt i publiken under början av lördagen.

Magnus Carlson, Avantgardet och Per Gessle fick dock publiken att fylla på och det blev ett bra sväng, på scen och i publikhavet och Jens Hult och Maia Hirasawa gav oss tid att tänka och känna och gunga med.

Det har ju pratats en del för Avantgardets galna scenshow, men jag trodde nog ändå inte att sångaren Rasmus Arvidsson skulle både dränka sig själv i flera flaskor vatten och nästan slita sin t-shirt i tu, samtidigt som han ena stunden står upp och i andra stunden ligger ner på scenen.

Trots att lördagens artister kan sägas vara några som kanske främst vuxna lyssnar på, så har det fortsatt varit en väldigt åldersblandad publik. Det är väldigt fint tycker jag, att vi kan njuta av musik och festivalliv tillsammans. Fint också att de lokala banden får en chans att testa sina vingar på en stor scen.

Det har varit min första Hasslöfestival, men jag vill inte tro att det kommer bli min sista, så jag säger som Magnus Carlson: Vi ses senare. Hej då.