Kultur o Nöje

Blekingemusiker skriver låt till musikalstjärna

Karlshamn Artikeln publicerades
”Shellback är en stor inspirationskälla, absolut", säger Peter Wickström.
Foto:Lena Ehring
”Shellback är en stor inspirationskälla, absolut", säger Peter Wickström.

Peter Wickström från Karlshamn vill bidra till Sveriges musikskatt. Nu har han släppt en låt tillsammans med musikalstjärnan Madalena Alberto och blivit omnämnd av Broadwayworld.com.

Train tracks”, som låten heter, är en poppig låt med starka musikalinfluenser. Men det är inte nödvändigtvis det som är Peter Wickströms nisch när det gäller musik.

Han är fostrad i Holjeskolans musikklasser, har läst jazz på folkhögskola och låtskrivande på distans på Berkeleys universitet. Han har redan skrivit en hel del musik, men ”Train tracks” är hans första lite större projekt.

– Jag är lite hemlig av mig som person, men allt började med att jag började spela in egna låtar. Men det kändes aldrig rätt. Jag trivs bäst när jag är i bakgrunden, berättar han.

Låten ”Train tracks” har redan fått fina omnämnanden på Broadwayworld.com, som är en sida på nätet som fokuserar på allt som rör Broadway. Madalena Alberto är nämligen en välkänd musikalartist på bland annat Broadwayscenen. Peter Wickström, som bor i Karlshamn och är i starten av sin musikkarriär, hoppas kunna fortsätta med låtskrivandet framöver. Tanken är att det därmed ska bli fler låtar, även utanför musikalnischen.

– Sverige är jättebra på musik, och jag tycker att det är väldigt intressant hur det har blivit så. Mitt mål är att kunna bidra till det, säger han.

Han lyfter även fram Karlshamnssonen Johan ”Shellback” Shuster, som skrivit låtar till bland annat Justin Timberlake, som en stor inspirationskälla.

”Train tracks” släpptes för drygt en vecka sedan.