Kultur o Nöje

Johan Karlsson: ”Mister 'Forrest Gump' i egen hög person. Snacka om kvalitetsstämpel.”

Kultur o Nöje Artikeln publicerades
Foto:TT

Karlsson tipsar om spännande rymdäventyr och fascineras av jordbon Jerry Seinfeld och hans sköna lustigheter.

5. Marvel's Inhumans (HBO Nordic)

Hört talas om seriefigurerna som häckar på månen? Medusa med sitt levande, röda hår. Black Bolt som förlitar sig på teckenspråk för att inte förinta sin omgivning. Och glöm inte den teleporterande jättejycken. Trots olyckskorpar på nätet som sågat serien på förhand tycker jag faktiskt att pilotavsnittet är rätt så sjyst. Men håller det i längden? Iwan Rheon (Ramsay Bolton i ”Game of Thrones”) är den ende jag känner igen i rollistan. Givetvis spelar han en upprorisk skurk med kungligt blod. Definitivt värt en titt om man gillar Marvels film- och tv-imperium.

4. Star Trek Discovery (Netflix)

Den första ”Star Trek”-tv-serien på 12 år tar ut svängarna lite mer med Klingon-kaos och oväntad turbulens. Skönt att den inte är så mesig två avsnitt in. Gillar seriens starka kvinnor spelade av Michelle Yeoh (”Crouching Tiger Hidden Dragon”) och Sonequa Martin-Green (”The Walking Dead”). Gillar även att ”Discovery” har en koppling till Spocks logiska pappa. Gillar däremot inte det konstnärliga introt som känns lite väl pretto.

3. Tom Hanks (skådespelare)

”En man som heter Ove” är en fullkomligt briljant film (och bok) på svenska. Om den nu tvunget ska amerikaniseras och göras om är det åtminstone skönt att veta att Tom Hanks ska spela Ove. Mister ”Forrest Gump” i egen hög person. Snacka om kvalitetsstämpel.

2. Guardians of the Galaxy vol. 2 (film)

James Gunns "Guardians of the Galaxy volym 2" är mäktig och helknäpp. Den fick mig att lipa som ett litet barn. Den framkallade rejäla skrattanfall. Lätt de starkaste rollfigurerna i Marvels universum just nu. Mary Poppins ägde! (Ni som sett mästerverket förstår vad jag menar.) Blir kul när rymdgänget träffar Avengers nästa år.

1. Jerry before Seinfeld (Netflix)

Jerry Seinfeld bevisar återigen att han är en skön ståuppkomiker med enastående iakttagelseförmåga. Nostalgisk, avskalad specialare där han berättar om sin karriär före sitcomsuccén ”Seinfeld”. Roligaste citatet: "Så är vuxenlivet - att vara totalt uttråkad men ändå stå upp." Det vill säga om man inte är fritidspedagog som jag.

Karlssons klenaste

”Busigt Lärande: Morfar björn dansar till några populära barnvisor och tappar bort sin hatt.” (Youtube)

Min son Leo tittar gärna på gräsligt animerade barnvisor på Youtube. Förstår inte varför jag plötsligt får mejl efter mejl när nya visor släpps online. Vad har du tryckt och klickat på egentligen, lillgrabben? Det här är tortyr.

Visa mer...