Kultur o Nöje

Debutanter med melloklang

Kultur o Nöje Artikeln publicerades
”Jag bodde på Brunnshotellet, det var väldigt mysigt och Ronneby som ort är ett väldigt härligt ställe”, säger Robin Bengtsson om när han senast var i Ronneby i januari.
Foto:Malin Nilsson
”Jag bodde på Brunnshotellet, det var väldigt mysigt och Ronneby som ort är ett väldigt härligt ställe”, säger Robin Bengtsson om när han senast var i Ronneby i januari.

På fredag är det åter dags för Diggiloo i Ronneby brunnspark.

Två artister som är nya för i år är Wiktoria och Robin Bengtsson, som har fått mersmak av Diggiloos turnéliv.

– Att stå på scen och göra en så stor show, att sjunga med andra härliga människor, det är det bästa för mig med Diggiloo. Vi kan åka buss i sex timmar och det är ok, vi har alltid roligt med varandra, säger Wiktoria, som till vardags heter Wiktoria Johansson.

Någon scenovana har annars varken Wiktoria eller Robin Bengtsson. De flesta kommer nog ihåg Robin Bengtsson som före detta idoldeltagare och vinnare av melodifestivalen i år med låten ”I can't go on”. Det var också i melodifestivalen som Wiktoria har fått sitt stora genombrott, genom låten ”Save me”, från förra årets melodifestival, och ”As I lay me down” från årets festival. Båda artisterna har lyckats få låtarna att slå i år och fortsätter nu att surfa på framgångsvågen genom att ge sig ut på turné med en massa andra melodifestivalveteraner, som David Lindgren, Charlotte, Perelli och Jessica Andersson.

– Det blir väldigt mycket bra musik. Nytt och gammalt, för unga och för gamla och det ger artisterna en chans att visa en annan sida av sig själva. Det är väldigt härligt gäng, vi tycker om varandra och vi tycker om att vara på scen. Där finns det finns glädje och det tror jag att publiken ser, säger Robin Bengtsson.

Medan Ronneby blir en helt ny upplevelse för Wiktoria, har Robin Bengtsson redan varit i både staden och i Brunnsparken, då han hade en spelning i Ronneby i januari i år. Men så mycket tid att njuta av sommaren eller av brunnsparken lär artisterna i årets Diggiloo inte hinna med, från 12 juli till 26 augusti avverkas 22 spelorter i hela landet, vilket inte lämnar så mycket ledig tid.

– I förra veckan var vi lediga tre dagar, men då gjorde vi allsång på skansen. Annars försöker jag vara med nära och kära, säger Wiktoria, som lovar att bjuda på mer än bara sång under årets show.

– Jag ska försöka bjuda på mig själv, jag ska sjunga och dansa ibland. Jag ska göra två egna låtar, sjunga på lite medleyn och köra på andra artister, säger hon.

För Robin Bengtsson betyder sommaren för det mesta också turné, men det är inget han klagar över.

– På sommaren är jag ute och spelar då alla andra är lediga. Som artist jobbar man när andra är lediga. Att vara ute på turné är en bra sommar för mig, säger Robin Bengtsson.

Fakta

Årets Diggiloo

Årets Diggilooturné besöker 22 städer i sommar, däribland Ronneby.

Medverkande artister är: Wiktoria, Robin Bengtsson Tommy Nilsson, David Lindgren, Charlotte Perrelli, Jessica Andersson, Andreas Johnson, Özz Nûjen(komiker) och Bruno Mitsogiannis (musikalartist).

Diggiloos grundare Lasse Holm medverkar inte under årets turné.

Visa mer...