Kultur o Nöje

Christian Hylse: ”Efterlängtad tv-serie verkar i ett eget universum”

Kultur o Nöje Artikeln publicerades

Snart börjar höstens mest efterlängtade tv-serie. Och det verkar som att "Jordskott 2” lever upp till våra höga förväntningar.

5. Christina Schollin (fenomen)

Hon har alltid varit en stjärna. En älskvärd primadonna. Glöm sociala koder och rätt och fel om du följer Christina Schollin på Instagram. Men gör det för hon är den stora behållningen i ”Familjen Wahlgren"-såpan. Men skippa bloggen, ”With love from Christina”. Särskilt efter dylika ”tips”: "För dig som vill hyra vårt hus i Spanien. Klicka på bloggen. Skriv i sökrutan: ”Hyra hus i Spanien”.

4. ”Flatliners” (film)

En av årets mest oväntade nyversioner är ”Flatliners" med bland annat Ellen Page. Har verkligen Hollywoods manusförfattare helt knarkat bort sin fantasi? Se det läskiga originalet från 1990 i stället med några av dåtidens hippaste stjärnor, Kiefer Sutherland, Julia Roberts, Olive Platt och Kevin Bacon.

3. Betnér på Scala (Youtube)

Jag vet inte varför Magnus Betnér tar en lång paus från ståuppscenerna, men avskedet i källaren på Scala i Stockholm filmades, tack och lov.

Missa inte den oerhört pricksäkra monologen om ”Facebookmänniskan”.

2. ”The Lego Ninjago Movie” (bio)

Ännu en fullträff från ”Lego the Movie”-gänget. Något mer vuxen än den animerade långköraren på Cartoon Network. Humorn är mer skruvad, vilket uppskattas av ung som lastgammal. Den svenska översättningen funkar, även om jag längtar efter att få höra James Franco som Lloyd - den gröna ninjan.

1. ”Jordskott 2” (SVT)

Höstens mest efterlängtade dramaserie är snart här. Två år har gått sedan de märkliga händelserna i Silverhöjd och - i alla fall inledningsvis - utspelas fortsättningen i Stockholm. Jag har sett de två första avsnittet och häpnar över den utomjordiskt osvenska produktionen. Det här är varken ”Beck" eller en uppdaterad ”Hassel”. ”Jordskott” verkar i ett helt eget universum och inledningen är snygg, effektfull och mörk som fruset kärrvatten en midvinternatt.

Hylses Höjdare

Leonora Vilhelmsson

Heder åt skogsbonden Leonora från Sölvesborg. Hon fann kärleken innan den senaste säsongen av ”Bonde söker fru”. Och hoppar av. Hurra!

Äntligen vågar någon visa civilkurage och lämna detta elände till tv-misär.

Visa mer...