Kultur o Nöje

Christian Hylse: ”Billie the vision är världens bästa popband från Blekinge”

Kultur o Nöje Artikeln publicerades
Christian Hylse hyllar Frej Larsson.
Foto: Izabelle Nordfjell/TT
Christian Hylse hyllar Frej Larsson.

Terminator-Linda är snart tillbaka. Faråker och Frej Larsson också. Men bäst av allt är fortfarande Billie the vision & the dancers-plattan. Ett popmästerverk från Bräkne-Hoby.

Frej Larsson - ”Popcorn” (singel)

Vattentornsägaren Frej Larsson hade alla möjligheter att bli folkkär när han fick gasta fotbollshymner signerade Shellback och Max Martin. Han tog den inte. Tack och lov. Gick och gjorde obskyr knorrelectronica i stället. Samt släppte den ena tunga hiphopdängan efter den andra. Hurra för Frej!

Lyssna här!

NONONO (band)

Asarumskillen Tobias ”Astma” Jimson var hiphopproducent av rang innan han sadlade om och blev popsmed. Med trion NONONO och ”Pumpin' Blood” (62 miljoner lyssningar på Spotify) fick han en världshit och nu är äntligen bandet tillbaka med ”Masterpiece”. För att säkra pensionspengarna har den fenomenala låten redan sålts till Kapp-Ahl.

Erlich Bachman (karaktär)

Erlich Bachman lämnar succéserien ”Silicon Valley". T.J Miller är upprörd för att hans ölmagade, bongrökande och godhjärtade karaktär reduceras i säsong fem av HBO-serien.

”Bachman är viktigare än så", har han sagt. Men fick inte det minsta gehör hos producenterna bakom serien.

Faråker (Karlshamnspoet)

Olle ”Faråker” Blomström är poet och popsnickare med Ted Gärdestad-känsla. Svängstasonen förtjänar en större plats på vår samtida popscen men magkänslan nynnar glatt att han hamnar i ”Så mycket bättre” hösten 2019. Nya singeln, som Karlsson listar, är en förtjusande ballad och sommarlåtarna ”Känslorna utanpå” och inte minst ”Biogenesis” är två profetior på vad som komma ska.

Billie the vision & the Dancers (band)

Jag gav Bräkne-Hoby-bandet fyra ankare i recensionen av senaste albumet, "What's the matter with you, boy” i augusti. Snålt, sniket och sällsynt surt. För skivan är ett mästerverk. Lars Lindquist sjunger bättre än någonsin, har ett melodisk flyt i verserna och känslan är Bob Dylans magiska 70-tal. Texterna är dessutom osedvanligt ärliga och tänkvärda.

Fem ankare, utan tvivel.

Hylses hyllning

Stenhårda Hamilton är tillbaka

Jag trodde hon var färdig med paradrollen som Sarah Connor i ”Terminator". Men icke. Och vad glad jag blir när hon, denna hjälte från T1 och T2 (1984 och 1991) återvänder i den kommande Tim Miller-regisserade ”Terminator”-filmen. Arnold är med också.

Visa mer...