Kultur & Nöje

Vapenbröder lockade fullt hus

Kultur & Nöje Artikeln publicerades

Vapenbröder lät inte debutalbumets ankomst gå omärkt förbi.
Inför 450 besökare i Konsthallen i går gjorde de ett storslaget framträdande för att fira releasen.

Kön utanför Konsthallen växte sig hårresande lång. Besökarna som släpptes in en efter en fyllde lokalen och packades snart som ett gäng glada, förväntansfulla sardiner.
Stämningen under fredagskvällen var på topp när det lokalt hyllade popbandet Vapenbröder släppte sitt debutalbum "Elva streck" och firade händelsen med en releasefest som lockade 450 besökare till Konsthallen.
Men mellan allt riggande av scener och tekniska förberedelser hade de åtta musikaliskt beväpnade bröderna missat en sak. Att ladda mentalt inför deras, kanske, viktigaste framträdande hittills.
– Vi brukar trissa upp stämningen genom att dra dåliga skämt för varandra. Är stämningen bra i logen innan vi går upp för att spela så vet vi att framträdandet blir bra. Den delen har vi bara inte hunnit med än, berättar saxofonisten Gustav Agnesson en timme innan det är dags för dem att äntra scenen.
Medan Vapenbröderna sprang mellan loge och publik för att samla mental kraft återförenades popbandet Echorec på scen, efter drygt tio års frånvaro från rampljuset. Med låtar som inte har förändrats, och som säkerligen skickade nostalgiska vibbar till den något äldre skaran i publiken, sjöng Linus Norda på sitt egna, inlevelsefulla vis och trissade upp den redan uppvärmda skaran som trängdes på golv och balkong.
– Detta är vårt första framträdande på tio år, men det kommer inte att bli det sista, lovade Linus Norda innan Echorec klev av scenen.
Efter lång väntetid tog sig Vapenbröder slutligen upp på scen och möttes av ett högljutt välkomnande. Dans i publikhavet bröt upp redan innan bröderna hunnit ställa sig tillrätta. De mentala förberedelserna hade Vapenbröderna onekligen inte missat. För när sångaren och låtskrivaren Rasmus Degerskär sjöng de första raderna var kvällens succé redan ett faktum.