Kultur & Nöje

TV-programmet Kvällstoppen live från scen

Kultur & Nöje Artikeln publicerades

Fredrik Lindström och Per Sinding-Larsen har övergett TV-studion och gett sig ut på livescenen. Det handlar om Kvällstoppen, programmet som listar såväl väsentligheter som oväsentligheter inom musikvärlden...

DE HAR BLIVIT näst intill kultförklarade för sina onödigt onödiga listor i TV.
Fredrik Lindström och Per Sinding-Larsen låter inget gå förbi, litet eller stort. Det är just det som är charmen. Till Hultfredsfestivalens ära valde de att för första gången lämna den trygga studion och träda in i verkligheten, det vill säga Teaterscenen. Och visst hade grabbarna några företeelse att lista. Såsom festilens fem i topp pizzor. Och naturligtvis var det ingen mindre än Hawaii (givetvis döpt efter scenen på Hultsfred) som tog hem segern. Efter den uppvärmningen gick de över till något mer musikrelaterade ämnen - som bästa paketlösning (?). Wizzard fick i vilket fall besitta på den tronen.
Sämsta-rock-video-listan toppade Judas Priest med Breaking the Law och snuvade därmed Alban, Brolin och Björn Borg på konfekten.
Men enbart listningar var det ju så klart inte. En trumlektion av Fredrik Lindström själv fick publiken att sätta i halsen av förvåning. Killen kan verkligen spela. Men höjdpunkten var nog ändå showens sista nummer när trummisen och basisten i Sators kompade vinnaren till den sista men inte minsta listan - bästa allsångslåt. Texten i We will rock you var färskt omskriven av Kvällstoppens två programledare och med de musikerna bakom blev det inte mycket till fiasko. Det verkade inte publiken heller tycka med tanke på ljudnivån i refrängen.