Kultur & Nöje

Göran P:s dotter blir rockstjärna

Kultur & Nöje Artikeln publicerades

Hon är dotter till statsministern.
Men skivaktuella Linnea Persson blir hellre artist än politiker.
-Pappa är stolt, säger hon.

22-åriga Linnea Persson är sångerska och frontperson i bandet Red Mint. Om ett par veckor kommer bandets debutskiva Smell of petrol, utgiven på etiketten NLP-records.
Uppståndelsen kring och intresset för skivan är redan gigantiskt, något som är ytterst sällsynt för ett debuterande okänt band på ett litet bolag.
Men förklaringen är lika enkel som självklar:
Linnea Persson är dotter till Göran Persson.
Själv är hon inte helt belåten med att mycket av det som nu skrivs om bandet handlar om just det faktum att hon är statsministerns barn.
-Helst hade jag velat slippa svara på frågor om det där, men jag kan ju gärna inte förneka att han är min pappa. Fast jag är som sagt inte jätteglad över att hela tiden behöva höra det, säger Linnea Persson till BLT.
Har Göran hört skivan?
-Nej, faktiskt inte. Men han har hört oss spela så klart.

Och vad tycker han?
-Det är kanske inte riktigt hans musik, men han är stolt... stolt som andra pappor också hade varit.
För Linnea Persson är politiken helt överskuggad av intresset för musik. I dag arbetar hon i en butik i Katrineholm och satsar en stor del av sin lediga tid på Red Mint.
-Vi har jäkligt kul tillsammans. Och jag är mycket nöjd med låtarna. De fick ett helt annat sound när vi spelade in allt från början i studion i Nybro.
I höstas spelade hela gruppen in en video i en övergiven magasinslokal i Karlshamn och förhoppningen är att den ska börja rulla på ZTV i samband med skivsläppet.
-Det är en budgetvideo, men den var väldigt rolig att spela in. Vi hoppade omkring där nere en hel helg, säger Linnea Persson.
Hur kommer det sig att ni valde samarbete med lilla NLP?
-Det var flera som drog och slet i oss, men vi ville ha ett litet bolag. Den personliga kontakten avgjorde. Och de kunde lägga sina resurser på oss. Jag måste säga att vi är väldigt nöjda.