Kultur & Nöje

Casanovas tar emot Sethsson

Kultur & Nöje Artikeln publicerades

För fem år sedan vann Henrik Sethsson dansbands-SM med sin orkester Hjältarna och tog samma år hem Melodifestivalen som låtskrivare till Friends. Året efter upplöste han sin orkester. Nu kommer Sethsson tillbaka på dansbandsscenerna - som frontfigur i Casanovas.

- Vi har stått varandra nära ända sedan 1998, då Casanovas vann dansbands-SM. Nu slår vi ihop våra påsar. Det kommer att bli bra för oss alla och vi erbjuder ett koncept som det finns stor efterfrågan på.
Nedläggningen av Hjältarna betydde inte att Henrik Sethsson slutade uppträda. Han har varit flitigt engagerad i events av diverse slag. Tillsammans med olika kompband har han underhållit med artister som Charlotte Perrelli, Linda Bengtzing, Anna Book, Pernilla Wahlgren och många flera.
- Det är många gånger jobbigt att leta musiker till dessa spelningar. I fortsättningen kan jag utnyttja Casanovas. Eftersom eventen ofta ligger på vardagar så blir det inga kollisioner med dansspelningar. Danserna är ju oftast på veckosluten. Under vardagar är det nästan bara båtar som erbjuds. Då är det bättre med den typen av spelningar som jag hållit på med ett tag. Det är spelningar som ställer rätt stora krav. Man ska kunna spela cocktail, bjuda på show och dansmusik. Det blir mycket Abba och Tom Jones. Det gillar jag.

Sjöng för Clinton
Henrik är ganska stolt över att han 2001 fick sjunga Tom
Jones-låtar för Bill Clinton på Grand Hotell i Stockholm.
Henrik Sethsson har haft stora framgångar som låtskrivare.
- Ändå har jag inte skrivit så mycket. Det ligger kring 120 totalt, men nästan allt jag har gjort är inspelat. Jag har haft lyckan med mig.
Henrik skriver numera gärna ihop med någon annan. Det har blivit en hel del med Pontus Assarsson, som spelade med Sethsson i Hjältarna och sedan fanns med i Fame Factory.
Naturligtvis blir det också en hel del med Thomas G:son - Friends-succén Lyssna till ditt hjärta och i årets Melodifestival Kayos bidrag Innan natten är över.

Driver skivbolag
Henrik Sethsson är inte orolig för att engagemanget i Casanovas - där han ersätter Fredrik Englund - ska störa hans arbete med egna skivbolaget Er-records, som bland annat gav ut Highlights rosade debutalbum för ett år sedan och för inte så länge sedan Martinez nya album.
- Den nya tekniken underlättar mycket. Jag kan sitta med min dator och redigera i turnébussen, och de flesta samtal som rings är ju via mobilen.
Premiären för Sethsson i
Casanovas blir i Malung den 16 juli. Förhoppningen är att ett
album med nya konstellationen då ska vara klart. Det jobbas intensivt på det just nu.

Egna låtar
Det blir mycket eget material.
- Jag tar gärna med låtar som jag gjort till andra artister. Det känns dock inte rätt att göra
någon egen inspelning av Lyssna till ditt hjärta.
Casanovas största succé - Om natten - som låg nio veckor på Svensktoppen kommer dock Henrik att ta med på plattan.
- Eftersom Casanovas bakgrund redan finns inspelad tycker jag det är på sin plats att jag lägger på min sång.
Under tiden med Hjältarna bildade Henrik Sethsson front med sin sambo Jaana Vähämäki. Hon driver i dag en klädbutik som Henrik köpte i hemstaden Mariestad för några år sedan.
- Men Jaana är också ute och sjunger. Hon gör en del jobb med sjumannabandet Las Vegas
Orchestra. Det är nyttigt för oss att sjunga på olika håll.