Kristianstad

Ung man skadad i skottlossning på Gamlegården

Kristianstad Artikeln publicerades
Polisen är på plats på Albogatan.
Foto: Lasse Ottosson
Polisen är på plats på Albogatan.

En ung man sköts på Albogatan i Kristianstad under midsommaraftonens morgon. Nu söker polisen vittnen som har befunnit sig på platsen.

Uppdatering, fredag 20.10:

– Vi fortsätter att knacka dörr och samla in uppgifter. Något genombrott har vi inte sett än. Utredningsskedet pågår, sa polisens inre befäl, Martin Larsson klockan 20.05.

 

En man i 20-årsåldern fördes till sjukhus efter en skottlossning på Albogatan strax innan klockan 6 på midsommaraftonens morgon. Den skjutna mannen uppges ha allvarliga men inte livshotande skador och han vårdas på sjukhuset i Kristianstad, enligt polisen.

– Han fördes till sjukhus med privat bil, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisregion syd.

Brottsrubriceringen är försök till mord och polisen spärrade under morgonen av platsen vid Albogatan för att genomföra en teknisk undersökning, bland annat med hjälp av vapenhundar.

Vid 12-tiden hade den tekniska undersökningen avslutats och avspärrningen hävts. Vissa tekniska fynd säkrades, skriver polisen på sin hemsida.

 

Polisen arbetade under fredagseftermiddagen vidare med utredningen och knackade dörr i området samt sammanställde de vittnesuppgifter som kommit in.

Förutom polis och tekniker på brottsplatsen fanns det under fredagsförmiddagen inte mycket folk ute. En och annan människa syntes passera men ingen folksamling. Blåsten gjorde att polisens avspärrningsband prasslade men för övrigt var det väldigt tyst på Albogatan.

– Jag hörde att det hade varit skottlossning så jag bestämde mig för att cykla hit och kolla vad som hade hänt, säger en person som tagit sig hit från centrala Kristianstad.

– Jag har inte hört någonting alls, sa en person som bor bara en liten bit ifrån där skottlossningen ägde rum.

Skjutningen ska enligt polisen ha lokala kopplingar – och har inte något med de senaste dagarnas skjutningar i Malmö att göra.

– Det är ingenting som kan kopplas till Malmöskjutningen på något sätt, det har koppling till Kristianstad, säger Anna Göransson.

Polisen är intresserad av ”Iakttagelser gjorda av personer som rört sig i eller utan fordon på Albogatan med omnejd vid den aktuella tidpunkten”. Den som har uppgifter att delge polisen kan ringa 11414.

Skottlossningen ska ha skett utomhus och polisen sökte på Albogatan med omnejd utan att låsa sig till någon speciell plats.

– Det skedde vid en ganska tidig tidpunkt på dagen, så det rörde sig kanske inte så mycket personer och fordon där, så vi är i behov av vittnesuppgifter.

 

Brottsrubriceringen är mordförsök.
Foto: Lasse Ottosson
Brottsrubriceringen är mordförsök.
Polis söker med hund innanför avspärrningarna på Albogatan.
Foto: Johan Nilsson/TT
Polis söker med hund innanför avspärrningarna på Albogatan.
Foto: Lasse Ottosson

En polispatrull var under fredagsförmiddagen på plats på CSK för trygghetsskapande åtgärder, skrev polisen på sin hemsida. Det rörde sig dock om en rutinåtgärd och det skulle inte finnas någon särskild hotbild på sjukhuset.

– Det är en rutinåtgärd som vi alltid gör. När det är en skottlossning så kan det ibland samlas oroliga vänner och anhöriga på sjukhuset och då skickar vi en patrull till akuten, säger Anna Göransson.

Vad gör de på plats på sjukhuset?

– De jobbar och finns där för trygghetsskapande, synlighet och närvaro, säger Anna Göransson.

Texten uppdateras ...

Skottlossning på Gamlegården

Detta har hänt:

05:43: En skottlossning sker på Albogatan i Kristianstad. En man i 20-årsåldern förs till sjukhuset i Kristianstad i en privat bil, med allvarliga men inte livshotande skador.

Under morgonen: Ett område kring Albogatan spärras av av polisen.

10.25: Polisens tekniker börjar arbeta med den tekniska undersökningen av brottsplatsen, bland annat med vapenhund.

12.11: Avspärrningen hävs och den tekniska undersökningen avslutas. Vissa tekniska fynd har säkrats.

14.38: Polisen arbetar vidare med förundersökningen, genom att knacka dörr i området och sammanställa uppgifter från förhör.

20.05: Dörrknackning och insamling av information pågår fortfarande i området.

Visa mer...