Kristianstad

Efter kraschen in i Eko – undersökning av bilen klar

Fjälkinge Artikeln publicerades
Bilen hamnade flera meter in i butiken efter ha kört igenom väggen.
Foto: Privat
Bilen hamnade flera meter in i butiken efter ha kört igenom väggen.

Föraren körde rakt in i väggen på Eko och landade bland munsköljsflaskorna. Nu är polisen klar med den tekniska undersökningen av fordonet. ”Inget fel på bilen”, säger Johan Berntsson, förundersökningsledare.

Strax efter klockan 14.30 på måndagen den 5 mars körde en bil igenom väggen på Eko.

En man körde fordonet och en kvinna satt med som passagerare. Hon fick klippas ut av räddningstjänsten. Båda fick lindriga skador och fördes till sjukhus i ambulans.

Ingen personal eller kunder i butiken skadades i samband med kollisionen, vilket butikschefen Andreas Rosenqvist beskrivit som ”änglavakt”.

Föraren har i förhör sagt att bilen hade något tekniskt fel som gjorde att motorn rusade. Han körde först på en annan bil innan han körde igenom väggen.

Men den tekniska undersökningen, som nyligen blev klar, visar att bilen inte hade någon defekt.

– Det var inget fel på bilen, säger Johan Berntsson, förundersökningsledare.

Tekniker kollade i synnerhet bromsar och reglage för att se om något hade hängt sig. Men så var alltså inte fallet, enligt undersökningen.

– Vår teori är att föraren har drabbats av någon sjukdom i samband med händelsen. Nästa steg är att få in journalanteckningar från läkarundersökningen. Sedan ska vi prata lite mer med personer som befunnit sig på platsen.

Föraren är misstänkt för vårdslöshet i trafik och för framkallande av fara för andra.