Villa Vik blir gruppboende 2020

Karlskrona Artikeln publicerades
Villa Vik i Karlskrona ska byggas om till boende för funktionshindrade.
Foto: Marcus Palmgren
Villa Vik i Karlskrona ska byggas om till boende för funktionshindrade.

Den gamla stadsfarmen Villa Vik ska bli plats för daglig verksamhet för funktionshindrade. Ett nytt gruppboende ska stå klart intill 2020.

Villa Vik vid Lorentsberg i Karlskrona står oanvänd. Den har stått tom efter en tid som föreningslokal. Nu väntar renovering och nybyggnation för att göra om Villa Vik till LSS-boende och daglig verksamhet för funktionshindrade.

– Det är en fin plats vid den gamla villan nära havet och naturen, och tanken är att använda området och närmiljön, säger kommunalrådet Magnus Larsson (C).

En gruppbostad med åtta lägenheter ska byggas i två annex. Det är kö till LSS-platser och det finns behov av fler boenden.

Villa Vik renoveras och inreds för gemensamhetsutrymmen och daglig verksamhet. Den dagliga verksamheten finns i dag på annan plats i Karlskrona, men ska flytta över och ta hand om närmiljön vid Villa Vik och Lorentsberg.

På ovanvåningen i villan ska det byggas om för personalutrymmen.

Investeringen beräknas gå på 22 miljoner, vilket kommunstyrelsen har gett sitt klartecken till.

Det nya boendet och verksamheten ska stå klart 2020.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.