Vill ha tillbaka gamla spelbanor

Karlskrona Artikeln publicerades
Bouleplanerna räcker inte till och en del pensionärer tvingas spela på fotbollsplanen. 2 bilder
Foto:Andreas Blomlöf
Bouleplanerna räcker inte till och en del pensionärer tvingas spela på fotbollsplanen.

Rosenholms bouleförening får inte plats på de nya boulebanorna på Saltö.

Nu vill de ha tillbaka sin gamla yta.

Rosenholms bouleförening består mestadels av hurtiga pensionärer som har hittat en fritidssyssla att hålla sig aktiv på. Föreningen har i dag över 350 medlemmar och spelar på olika platser runtom i kommunen. En av dessa platser är Saltö.

Tidigare hade föreningen där tio boulebanor som låg på fotbollsplanen. Kommunen bestämde sig sedan för att göra i ordning marken på planen och nya boulebanor byggdes i anslutning till fotbollsplanen, men i färre antal. Nu vill föreningen ha tillbaka sin gamla spelyta.

– Den är igenvuxen med ogräs och inga barn spelar där. Vi är så många så vi inte får plats på de sju banor vi har i dag utan vissa får spela på fotbollsplanen utan riktiga banor. Eftersom vår gamla spelyta inte används hade det varit bättre om vi fick flytta tillbaka dit, säger Åke Håkansson som är med i bouleföreningen.

Enligt Karl-Johan Svärd, chef för gata- och parkavdelningen på kommunen var förflyttningen av boulebanorna en överenskommelse mellan föreningen och kommunen.

– En fotbollsplan har ju vissa mått och vi var överens med föreningen om vart vi skulle flytta banorna i förhållande till vindskydd, samt hur många banor som skulle göras.

När det kommer till ogräset på fotbollsplanen hänvisar han till att det är kommunens plikt att hålla det snyggt.

– Är det så att det vuxit upp ogräs på fotbollsplanen är det vi som ska åtgärda det och det är något vi får kolla på.