”Vi vill titta vidare på villa Fehr”

Nättraby Artikeln publicerades
Villa Fehr i Nättraby.
Foto: Marcus Palmgren
Villa Fehr i Nättraby.

Möjligheterna att skapa en fritidsgård bland blivande bostäder vid villa Fehr ska undersökas.

– Helt klart värt att titta vidare på, säger Jonas Sandström (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Alla är överens. Nättraby ska ha en fritidsgård. Den stora frågan är var den ska ligga. Den frågan har inte gått att lösa de senaste fyra åren. Samtidigt är efterfrågan stor på fritidsaktiviteter för unga.

– Alla vill vara med och hjälpa till och leta lokal. Vi får in samtal om lediga lokaler och frågor om de kan passa. Men för att kunna använda en lokal som fritidsgård behövs det för det mesta en planändring och då ligger det långt fram i tiden, säger Jonas Sandström.

Jonas Sandström (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Karlskrona.
Foto: Marcus Palmgren
Jonas Sandström (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Karlskrona.

Som BLT har berättat vill Yvonne Sandberg-Fries (MP) använda området vid villa Fehr för att skapa ett hus för fritid och kultur i Nättraby. Villa Fehr har tidigare hyst fritidsgård, och har diskuterats som möjlig lokal.

Nu planeras för radhus och lägenheter för seniorer på det 70 hektar stora området.

Yvonne Sandberg-Fries föreslår att både seniorer och unga ska kunna samsas vid villa Fehr. En ny detaljplan ska antas, men är inte klubbad än, och ska ses över vad gäller trafiklösningar.

– Det är ett bra och intressant förslag. Helt klart värt att titta vidare på. Jag ska be förvaltningen att titta på det på måndag, säger Jonas Sandström.