Vi skämtade bara om fartkamerorna

Blekinge Artikeln publicerades
I söndagens BLT skrev vi att de nya fartkamerorna vid Bjärby backe kommer att bötfälla alla som kör för sakta.
Foto: Staffan Lindbom
I söndagens BLT skrev vi att de nya fartkamerorna vid Bjärby backe kommer att bötfälla alla som kör för sakta.

Alla som kör lite för sakta kan pusta ut. Fartkamerorna kommer inte att bötfälla er – än.

Att döma av kommentarer i BLT:s flöde under gårdagen var det många skärpta läsare som genomskådade vårt aprilskämt

I söndagens BLT skrev vi att de nya fartkamerorna vid Bjärby backe kommer att bötfälla alla som kör för sakta. Det stämmer inte utan de plockar bara trafikanter som kör för snabbt.

Däremot stämmer det att det enligt trafikförordningen inte är tillåtet att köra obefogat långsamt och därmed hindra trafikflödet.

Men vi på BLT var långt ifrån ensamma i Blekinge om att släppa ifrån oss sannolikt osannolika händelser 1 april.

Reklamföretaget Paraply Produktion meddelade att de har dragit igång projektet Baltic Experience Center Karlskrona Sweden som kommer att skapa ett ekologiskt slutet upplevelsecentrum på Stakholmen som kommer att kunna erbjuda tropisk sommarvärme året runt. Kommunstyrelsens ordförande Patrik Hansson uttalar sig och säger att projektet ser extremt intressant ut.

Friskis & Svettis kommer i sommar att erbjuda sina medlemmar skjuts med tuk-tuk mellan parkeringen vid Däckcentrum och träningsanläggningen.

Reklambyrån Lennandias creative director tillika vice ordförande i Kruthusen Jan Lennartsson har skickat ut ett pressmeddelande som berättar att Kruthusen snabbt ändrat sig och inte kommer att flytta Rotundan till Wämöparken utan till Västra Gärde där den ska få nytt liv som high tech multilokal, något som lovordas av stadsarkitekt Hans Juhlin.

Ett pressmeddelande av nationell dignitet och med stor politisk betydelse berättar att riksdagens nu ljusbeige plenisal kommer att målas om till cerise. Beige är en färg som kan skapa osäkerhet, trötthet och bristande motivation medan cerise fungerar precis tvärtom.

SJ dristar sig till att skämta med resenärer som är trötta på att vänta på tåg. Företaget kommer att starta alla sina tåg före avgångstid och slopa slutstation. Genom att ladda ner en ny app kan man som resenär alltid hålla sig uppdaterad om hur mycket tidigare avgångstiden är för en viss sträcka.

Lista: Här är årets aprilskämt