Barnens pridehyllning vandaliserad

Holmsjö Artikeln publicerades
Foto:Ida Hultgren

Holmsjö har drabbats av en klottervåg.

Ett flertal ställen i byn är nedklottrade, däribland Holmsjöskolans bollplank i regnbågsfärger.

Natten mellan tisdag och onsdag ska någon eller flera personer ha klottrat på flera olika ställen i Holmsjö. Mest klotter har bollplanket på skolan som målats i pridefärger blivit helt förstört.

– Planket gjordes av barn och deras föräldrar och medlemmar i skolrådet för ungefär en månad sedan. Det sågs som en kul och annorlunda tanke att göra, berättar Hans Alexandersson som är förälder till barn på skolan.

Hans fru Marie Alexandersson arbetar som värdegrundsledare i kommunen och kom på idén om planket. Tanken var att det skulle stå för mångfald och allas lika värde.

– Det är jättetråkigt att någon förstör. Barnen är ledsna, de har ju varit med och skruvat upp och målat planket. Men vi ska väl måla över det efter att vi har polisanmält skadegörelsen, säger Hans Alexandersson.

Förutom bollplanket har Allhallen, en container, ett elskåp och Sillhövda AIK:s matchtavla också blivit nedklottrat under samma tillfälle.

Martin Hansson, känd före detta elitfotbollsdomare i länet, gick ut på sin Facebook med en undran om någon visste något om klottret och skrev bland annat:

”Kanske någon sett någon med färg på fingrarna? Eller med en sprayburk?
 Vi bör få personen eller personerna på andra tankar.”

När BLT pratar med Hansson säger han följande:

– Vi har varit förskonade från det här förut. Tråkigt att det händer, säger han.