Våldsamt gripande av Blekingeofficeren – rättegång inledd

Blekinge/Stockholm Artikeln publicerades
Foto: Henrik Montgomery/TT

På tisdagen inleddes rättegången mot bland annat den officer från Blekinge som misstänks för att ha beställt sexuella poseringar av barn.

Och nu kommer nya uppgifter om hur det gick till när mannen greps i höstas.

Det var i höstas som en officer häktades misstänkt för att ingå i ett pedofilnätverk. En dryg månad tidigare greps dessutom en kvinna som tidigare har varit bosatt i Blekinge och hon hade haft kontakt med mannen under flera års tid.

Den 8 maj åtalades båda vid Stockholms tingsrätt som misstänkta för att ingå i ett nätverk av pedofiler och under tisdagen inleddes rättegången i Stockholm.

Nu skriver SVT Blekinge om flera nya detaljer från när officeren greps i höstas vilket gjordes när han var på väg till jobbet. Gripandet gick till under våldsamma former.

– Jag öppnade förardörren på NN:s bil, och sade att jag var polis. NN reagerade omedelbart med att snabbt kliva ur bilen och attackera mig. Trots att jag flertalet gånger repeterade för honom att jag var polis fortsatte han att göra motstånd genom att brottas med mig utanför bilen, skriver polisen i en promemoria.

Officeren var nära att få tag på polismannens tjänstevapen men misslyckades.

– När han fick tag i min pistolkolv och började slita i denna utdelade jag två distraktionsslag mot hans ansikte varefter jag fick grepp runt hans kropp och lyckades få ner honom på marken.

Flerbarnsmamman från Blekinge som också står åtalad är misstänkt för att ha haft den tongivande rollen i ett nätverk av personer. Hon ska ha producerat barnpornografiskt material på beställning och då använt sina egna barn för posering på bild och i film. Materialet har hon sedan sålt till bland annat den officer som är åtalad.

Kvinnan nekar till brott men i förhör har bland annat en av hennes döttrar berättat om övergrepp.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.