Tre bilar förstörda i carport – polisen misstänker mordbrand

Karlskrona Artikeln publicerades
Räddningstjänsten fick rycka ut till Styrmansgatan mitt i natten.
Foto: Annelie Henrysson
Räddningstjänsten fick rycka ut till Styrmansgatan mitt i natten.

Mitt i natten till torsdagen ryckte räddningstjänst ut till Styrmansgatan på Trossö i Karlskrona. Tre personbilar i en garagelänga konstaterades utbrända, boende intill fick evakueras, och polisen har upprättat en anmälan om mordbrand.

Larmet kom klockan 03.44. Räddningstjänst åkte till platsen med flera enheter och släckte. Även ambulans och flera polispatruller skickades dit.

Det brann i tre bilar samt i en carport som dessa stod i, enligt polisen. Det var kraftig rökutveckling på platsen.

– Man fick evakuera lite boende i närheten på grund av röken. Ingen fick föras till sjukhus vad jag vet. Ambulans var på plats och tittade över dem lite så att ingen var allvarligt skadad, sa Michael Hesselberg, jourförundersökningsledare vid polisen i Karlskrona under tidig morgon.

Polisen hade då spärrat av platsen i väntan på teknisk undersökning. De boende förutsattes kunna återvända till sina hem när röken försvunnit. Totalt ska tolv personer ha evakuerats.

– Fasaden till intilliggande hus ska vara skadad, och det var mycket rök i byggnaden, sa Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral senare under morgonen.

Polisen uppgav att det inte fanns några uppgifter om vad som startat branden, men man misstänker att den är anlagd och händelsen rubriceras som mordbrand. Det finns ingen utpekad som misstänkt.

Polisen var klar med sin tekniska undersökning under eftermiddagen, och platsen är inte längre avspärrad.

– Branden misstänks ha börjat i ett olåst soprum i anslutning till längan. Mer än så vet vi inte i nuläget, sa inre befäl Kurt-Erik Gunnarsson till BLT vid klockan 13.45.