Brott: Tog toalettsitsar, köksluckor och staket från sålt hus

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Huset såldes på exekutiv auktion. Men när nya ägarna tillträdde saknades inventarier. Bland annat toalettsitsar, köksluckor och staket.

En kvinna i 50-årsåldern döms nu för överträdelse av myndighets bud. Fastigheten hon tidigare ägde utmättes och såldes på exekutiv auktion i fjol. Men när de nya ägarna tillträdde visade det sig att en hel del fastighetstillbehör saknades.

Bland annat köksluckor, toalettsitsar, staket, badrumsskåp, duschstång, garderober, skjutdörrar, kablar och ytterbelysning.

Kvinnan menar att hon inte förstått informationen från Kronofogdemyndigheten gällande fastighetstillbehör. Hon var dessutom i panik och blev ledsen. Flera av inventarierna, uppger hon, har slängts eftersom de var söndriga.

Tingsrätten konstaterar under alla omständigheter att kvinnan fått relevant information - både skriftligen och muntligen.

Påföljden blir nu 60 dagsböter - totalt 10 800 kronor.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.