Tobias Karlsson nominerad till årets HBTQ-vän

Karlskrona Artikeln publicerades
Tobias Karlsson, med den regnbågsfärgade kaptensbindel han senare bytte ut mot specialgjorda skor. Nu kan han bli årets HBTQ-vän.
Foto: Björn Lindgren/TT
Tobias Karlsson, med den regnbågsfärgade kaptensbindel han senare bytte ut mot specialgjorda skor. Nu kan han bli årets HBTQ-vän.

Handbollsstjärnan Tobias Karlsson från Karlskrona är nu nominerad till årets HBTQ-vän av QX och kan prisas på Gaygalan 2019. Karlsson har som BLT tidigare berättat varit föreslagen att bli nominerad, och det juryn fastnat för är att han, när han förbjöds visa regnbågsstöd genom landslagskaptensbindel på planen, lät tillverka skor i regnbågsfärgerna.

I samma klass återfinns artisten Mendez, hotellmogulen Petter Stordalen, Centerledaren Annie Lööf och författaren/artisten Mia Skäringer.

Totalt tio kategorier ska hitta sin vinnare som ska koras på Cirkus i Stockholm den 4 februari 2019.

Tobias Karlsson spelar sin sista säsong på kontraktet med sin tyska proffsklubb SG Flensburg-Handewitt, och har därefter uppgivit att det blir hemflytt. Dock inget spel i HIF Karlskrona.

Klicka här för att komma till QX omröstning.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.